map Kart account_circle Min side

Kjekke aktiviteter

Noe av det fine med å bli pensjonist, er at du får mulighet til å holde på med andre aktiviteter enn tidligere. Utforsk gjerne hva som gir deg mening og glede. Her gir vi deg en oversikt over kjekke aktiviteter i Sandnes som retter seg mot seniorer.

Leirgauken

Leirgauken er et informasjonsblad for eldre i Sandnes. Det er stappet med forslag til kjekke og interessante aktiviteter. Finn det som frister deg – og hiv deg med!

Klikk her for å lese Leirgauken.

Har du tips eller spørsmål til redaksjonen, kan du ringe på 51 66 60 04

 

Varatun Gård

Varatun Gård er et kommunalt bydelshus i Sandnes. Møtelokalene og verksted lånes ut til frivillige aktører og det er et mylder av tilbud, for eksempel kurs, hagebruk og utstillinger for alle aldersgrupper.

Har du spørsmål om Varatun gård og hva som finnes?

Kontakt Jostein Olsen på telefon 468 17 399

 

Varatun Gård - Startside | Facebook

Htmklubben - Startside Facebook

Varatun parsellhage

 

Senior-/eldresenter

For mange eldre kan senior-/eldresentrene være en kjekk arena der en kan få nye bekjentskaper, delta i utallige aktiviteter alt etter hva en er interessert i, og kanskje kjøpe god mat. Senterne har litt ulike tilbud og åpningstider. Her finner du oversikt og kontaktinformasjon til eldresentrene i Sandnes kommune.

Les mer om senior-/eldresenter

 

Den kulturelle spaserstokken

Den kulturelle spaserstokken er et kulturtilbud for eldre i Sandnes. Alle arrangementene er åpne for alle.

Her finner du mer informasjon om den kulturelle spaserstokken. 

Digital kompetanse

Datastuen

Vi hjelper deg med problemer og spørsmål du har i forbindelse med bruken av mobil, nettbrett eller PC, etter en kort presentasjon av et aktuelt tema. Så ta med utstyret og utvikle dine datakunnskaper over en kopp kaffe. Vel møtt!

Dataopplæring fra Datastuen tirsdager kl.10.00-12.00.

Kontakt Øyvind Davidsen tlf. 924 55 142

Kakadu

På nettsiden til Kakadu finner du lette oppskrifter for å lære om bruk av mobil, data og nettbrett, i tillegg til oppskrifter for hvordan du kan laste ned apper og bruke digitale tjenester som bankID, aviser o.l.

Kakadu: Oppskrifter for å mestre det digitale - helt gratis

Demenskoret i Sandnes - Sandnes kulturskole

I september 2023 starter demenskor i Sandnes. Koret skal øve mandager fra kl. 10.30 til kl. 11.30 på Sandnes kulturskole i Holbergsgate 23. Dirigent er Randi Tveit Egeland. Koret er forbeholdt sangglade med demenssykdom, bosatt i Sandnes. Du som liker å synge og vil bli med i koret, er velkommen til å søke.

Her finner du mer informasjon om demenskoret i Sandnes. 

Vil du gjøre en frivillig innsats?

Det å engasjere seg i frivillig arbeid gir mening for alle parter. Som frivillig kan du bidra til at andre får det bedre samtidig som du kan gjøre en aktivitet som du liker selv. Her ligger informasjon om hvordan en kan bli frivillig i Sandnes. Du kan også kontakte ulike organisasjoner direkte.

 

Sandnes kommune - Frivillighet

Frivilligsentralen i Sandnes

 

På denne siden kan du finne informasjon om ulike lokale organisasjoner som har behov for frivillige i sine aktiviteter:

Frivillig.no

Har du større behov?

Noen har større behov og vil trenge tjenester som er mer skreddersydd. Her er informasjon om aktivitetstilbud som du kan melde interesse for dersom du er i målgruppen:

Aktivitetsvenn

En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og gjør ting sammen som de liker. Det kan være alt fra å gå på tur, gå på teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at samværet skal være givende og trygt for begge parter.

Hvordan kan du få en aktivitetsvenn?

Kontakt Frivillighetskoordinator i Enhet for hjemmetjenester på tlf. 993 87 444

Mer informasjon finner du på nasjonalforeningen.no

 

Tjenester du kan søke om

Her er informasjon om aktivitetstilbud som du kan søke om og som tildeles etter behovsvurdering:

Sandnes kommune - Dagtilbud - aktivitetstilbud

Sist oppdatert: 03.05.2024