account_circle Min side

Barnas by 2023

Skoletilbud i Sandvedparken - Torsdag 15. og fredag 16. juni

Torsdag 15. og fredag 16. juni 
 
Barnas by i parken • 09.00-10.30 
Storefri i parken • 10.30 - 11.30 
Barnas by i parken • 11.30-13.00 
 
Barnas by i parken 
Delta på leker og aktiviteter i parken! 
Aktiviteter som er Inkluderende og ikke minst engasjerende. 
Klassene møtes til uhøytidelige og morsomme konkurranser. 
Her blir det stafetter og lagkonkurranser, der alle elevene får prøvd seg på alt.  
 
Storefri i parken 
Ta med matpakken og spis sammen med andre skoler i Sandvedparken amfi. 
På scenen blir det underholdning og kulturelle innslag.   
 
Klasser kan melde seg på Barnas by i parken og/eller Storefri i parken. 
 
PÅMELDING

Barnas bruktmarked / Barnas repairkafé - Lørdag 17. juni

Hvert år under Barnas by holder barna sitt helt eget bruktmarked i samarbeid med Frivilligsentralen.

I 2023 arrangeres Barnas bruktmarked i Sandvedparken, lørdag 17. juni, kl. 11:00 – 14:00.

PÅMELDING

Dette er et arrangement for barn i alderen 6-16 år, hvor de selv kan selge sine egne leker og annet barneutstyr. Barna får ta ansvar for egen salgsbod, prissetting, kontakt med publikum og øve seg på regning.  I tillegg får de kanskje kjøpt noen andre og mer spennende leker med seg hjem.

Kommunen stiller boder tilgjengelig for de 45 første påmeldte, og åpner i tillegg for ekstra plasser for dem som har mulighet for å ta med eget bord.  

Er det noen leker som trenger en reparasjon, så kan det ordnes på Sandnes frivilligsentral sin Repairkafé, som settes opp like ved bruktmarkedet.
 

I tillegg til bruktmarked og reparasjonskafé skjer det mye annet spennende i Sandvedparken denne dagen. Kulturskolen i Sandnes kulturskolefestival i Sandvedparken med opptog og ulike kulturinnslag.

Barnas by kunstprosjekt

Sandnes kommune er en flerkulturell by med fler enn 140 nasjoner representert. Barnas by 2023 ønsker å synliggjøre dette flotte mangfoldet, for å bygge identitetsforståelse og fremme inkludering.

Gjennom Barnas by kunstprosjekt 2023 skal musiker og kunstner Liv Runesdatter, i samarbeid med skolebarn i Sandnes, gi noen av disse kulturene en stemme, med bruk av sang som kunstuttrykk.

I prosjektet sitt har Runesdatter blant annet samlet historier fra flerkulturelle skolebarn i Sandnes.

Når Barnas by inntar Sandvedparken, holder Liv minikonsert på scenen, der barneskoleelever fra Sandnes får høre utdrag fra prosjektet. Med seg har hun et knakende godt band, bestående av Henning Rød Haugland (piano), Khaled Habeeb (oud) og Ståle Birkeland.

Liv Runesdatter har arbeidet som kunstner, komponist og produsent i 20 år, over store deler av verden og med kunstnere fra mer enn 30 ulike land. Hun er en kritikerrost, prisbelønt og sjangeroverskridende utøver.

 

Avduking av Barnas by-lunden

Barnas by-lunden blir offisielt åpnet torsdag 15. juni.

Takket være planteskoledriften i Sandnes har Sandvedparken vært et yndet sted for innbyggere og tilreisende i over hundre år. Få andre steder i Norge har en så vakker park som Sandvedparken. Noe av særpreget er mangfoldet av og størrelsen på trærne.

Klasse 5a ved Sørbø skole er trukket ut til å videreføre denne historien. Sammen med Målfrid Folkvord, fra planteskolen Folkvord planter, har de fått æren av å plante en ny lund i parken. Tresortene som er valgt ut er ask og eik, som begge kan bli flere hundre år gamle.

Tanken er at lunden skal glede kommende generasjoner akkurat slik Sandvedparken har gjort for flere generasjoner sandnesgauker frem til nå.

Åpningen finner sted torsdag 15. juni 2023 kl. 10.25 ved pumptrack-banen.

 

 

Sist oppdatert: 18.03.2024