account_circle Min side

BARNAS BY-KUNSTNER 2019

Johan Egdetveit var Årets Barnas by-kunstner i 2019.

MER OM JOHAN EGDETVEIT

Sina, Mimi, Simen, Martin og Sunniva fra 6- trinn ved Stangeland skole fikk æren av å velge ut årets Barnas by kunstner. På forhånd hadde en fagjury valgt ut tre kandidater som presenterte seg for hovedjuryen på Stangeland. (Fagjuryen bestod av Knut Egil Kristiansen fra Sandnes kulturskole, Elisabeth Dahl fra Sandnes kulturhus, Mette Paavola fra Samfunnsplan og Kristina Ketola Bore fra Stavanger kunsthall).

JOHAN EGDETVEIT ble valgt til å være Årets Barnas by-kunstner, og fikk med dette det ærefulle oppdraget å skape et kunstprosjekt sammen med barn til Barnas by 2019.

Dette var juryens begrunnelse:

“Årets Barnas by-kunstner har mye å komme med. Han er flink med barn, og vil at mange barn skal få være med på Barnas by. Det var kjekt å møte han på jurymøtet på skolen. Han hadde en samtale med oss og det var gøy at vi fikk være med å spille på gauk. Kunstneren er flink til å lage musikk. Musikken han lager passer for alle aldrer, og han har allerede planer for Barnas by 2019. Han tenker stort, og ser for eksempel for seg at mange små konserter kan bli til èn stor. Årets Barnas by-kunstner vil at alle skal få være med og at barn sine meninger skal komme fram.”

Johan Egdetveit er 54 år, og er opprinnelig fra Voss. De siste 20 årene har han spesialisert seg på musikk for og med barn. Egdetveit er en erfaren musiker og komponist, som er godt kjent i området. Han har en lang rekke musikalske samarbeid og produksjoner bak seg. Han har vært med på produksjoner som har blitt vist enten på skoler, barnehager eller ved kulturhus i Sandnes i løpet av de siste 20 årene, og har også arbeidet ved kulturskolen i Sandnes. I løpet av våren 2019 vil kunstneren avholde paroleverksted på skolene, der han vil arbeide med Barns meninger om Sandnes, og med musikk. I Barnas by 17 – 19 juni får 2000 barn være med på musikk, paroleverksteder og framføring over tre dager.

Dette er kunstnerens visjon for prosjektet:

“Alle skal med. Improvisasjonsbasert kræsjkurs og musisering for alle, uansett nivå. Metoden vil freista å setja saman modulbasert improvisasjon til eit samanhengjande større verk. Som grunnlag vil det vera ynskjeleg å arbeida med born med litt erfaring. Til slutt er målet å framføra eit verk med så mange som råd, i form av konsert/performance/parade.”

TIL DE SOM BESTEMMER FRA UNGANE I SANDNES

Video fra Barnas by 2019 (Vimeo)

Rapport fra Barnas by 2019 (PDF)

Innspill til de som bestemmer fra ungane i Sandnes (PDF)

Publisert: 25.04.2022

Sist endret: 12.12.2022