account_circle Min side

Friluftsområder i Sandnes

Sandnes kommune har mange fine friluftsområder, og flere av de har friluftsanlegg som gapahuker, grillplasser og teltplasser som alle kan benytte. 

 

Noen av anleggene kan reserveres via kommunens booking system, Aktiv kommune. Ved å reservere tid er du sikret plass i anlegget. Det kan være spesielt lurt hvis det er snakk om større grupper som skoleklasser som skal benytte anlegget eller ved overnatting i anlegget.

 

Generell informasjon

Sandnes kommune gir deg mulighet til å bestille tid på ulike utleieobjekter.

Dette gjelder følgende utleieobjekter: Grillanlegget, Teltplassen og Gapahuken på Alsvik, og Gapahukene på Gramstad. Alle utleieobjektene kan forhåndsreserveres via Aktiv kommune.

Husk å kun reservere anleggene innenfor det tidspunkt du ønskes benyttet. Anleggene er åpne og gratis for publikum og benyttes under eget ansvar.

 

Gapahukene er offentlige friluftsbygg, og følgende regler gjelder:

  • Røyking forbudt                                                                                           
  • Bål og grilling forbudt, utenom avsatte plasser          
  • Alkohol forbudt 

Husk at anleggene er offentlige friluftsbygg!

Leier skal sørge for ro og orden og forlate området i samme stand som når en kom.

Alsvik natursenter

Friluftområdet på Alsvik er et populært utgangspunkt for mange fine turer. Her er det mange turstier og turveier. I tillegg er det mulig å benytte gapahuken, grillplassen eller en av de ca. 10 teltplassene. Disse anleggene kan bookes via Aktiv kommune

Gramstad

Gramstad ligger 10 minutter fra Sandnes sentrum og midt i Nord-Jærens største friluftsområde. Følg Daleveien og kjør forbi Aspervika og Sandvika. Ta opp Fjogstadveien med skilt merket til Dalsnuten. Kjør bakken til topps og parker på en av de to parkeringsplassene på toppen av bakken.

Offentlig transport kan og benyttes til Gramstad. Bussrute nr. 29 går fra Sandnes sentrum til Dale. Man kan gå av bussen ved Gramstad og gå ca. 3 km langs veien opp til Gramstad. Man kan også følge merkete turstier fra enten Hana, Asperholen eller Dale.         

Det er bygget 5 gapahuker på Gramstad som kan forhåndsreserveres gjennom Aktiv kommune.

Kubbetjørn

Kubbetjørn er et friluftsområde som er lett å nå til fots. Fra parkeringsplassen på Gramstad kan du gå til gapahuken ved Kubbetjørn med barnevogn hvis du ønsker. Gapahuken kan reserveres via Aktiv kommune.

Fjogstad 

I likhet med Kubbetjørn er utgangspunktet til Fjogstad parkeringsplassen på Gramstad. Turen fra parkeringsplassen er litt kupert, men er lett tilgjengelig med barnevogn via en nylig etablert tursti.

Gapahukene på Fjogstad kan reserveres via Aktiv kommune

 

Sist oppdatert: 05.12.2022