account_circle Min side

 


Eventyruka retter søkelyset mot vår store eventyrskatt. Sandnes kommune inviterer publikum, barnehager og skoler med inn i eventyrenes verden, presentert gjennom ulike kunst – og kulturuttrykk.

 

Eventyruka 2024

Hold av uke 39! For nittende gang inviterer Sandnes kommune til eventyrlige opplevelser for liten og stor.

Mer informasjon om høstens vakreste eventyr kommer i løpet av våren 2024. 

 

Eventyrstien 

Bli med på en eventyrlig og magisk vandring for hele familien i Sandvedparken. Elever fra kulturskolen og Vågen videregående, samt profesjonelle utøvere, presenterer innslag av dans, drama, musikk, kunstinstallasjoner og mer.
 
Eventyrstien er gratis å delta på og åpen for alle.
 
Arrangør: Sandnes kulturskole.

Mer info kommer
 
 

Trollutstilling

Kom og se flotte troll laget av barnehagebarn i Sandnes. Utstillingen finner du på Sandnes bibliotek under Eventyruka, den er gratis og åpen for alle. Troll-juryen vil kåre en vinner som får en bokpakke til sin barnehage!
Vil din barnehage stille ut troll?

Arrangør: Sandnes bibliotek.

Mer info kommer

 

Eventyrstund for barnehager


Sandnes bibliotek ønsker barnehager i Sandnes velkommen til en eventyrlig morgen med høytlesning på biblioteket.

Arrangør: Sandnes bibliotek

Påmelding og mer info kommer

 

DKS Eventyrturné


Alle skoler i Sandnes kommune får tilbud om fortellerstund for elever på 2. trinn gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS). Skolene tildeles plass via DKS-portalen.

Arrangør: Den kulturelle skolesekken (DKS) og kulturavdelingen, Sandnes kommune

Mer info kommer. 

 

Om Eventyruka

Det var en gang...

Eventyruka er et tverrfaglig og tverrkulturelt samarbeid som ble arrangert første gang i 2005, etter initiativ fra enkeltpersoner, som hadde en idé rundt eventyr og fortellerkunst, og et ønske om å lage et faglig godt innhold i en barne- og familiefestival.

I dag er Eventyruka et godt etablert samarbeidsprosjekt mellom Sandnes kommune ved Kulturavdelingen og Sandnes kulturskole, Vågen videregående skole, Sandnes bibliotek, grunnskolen og barnehager i Sandnes. En uke med eventyr og fortellinger, mest for barn, men også litt for voksne.

Vi retter søkelyset mot vår store eventyrskatt, med drama, fortelling, høytlesing, musikk, sang og dans. Barnehager, skoler og det øvrige publikum skal få oppleve eventyrenes verden i en ikke-kommersiell ramme.

I løpet av en uke får flere enn 13000 barn og deres familier tilgang på kunst – og kulturopplevelser, uavhengig av alder, bosted, livssyn og økonomi. Eventyruka legger til rette for møteplasser og gir barna mulighet til å oppleve mestring og deltakelse.

 

 

Kontakt

Ann-Karin Både

Prosjektleder Eventyruka


postmottak@sandnes.kommune.no

+47 51 33 50 00

 

 

Sist oppdatert: 12.12.2022