account_circle Min side
HjemKultur og fritidArrangørforum

Arrangørforum Sandnes

Dialog, nettverksbygging og kompetanseutveksling på tvers av det mangfoldige arrangørfeltet i Sandnes.

Arrangørforum Sandnes Hovedbilde.png

 

Om Arrangørforum Sandnes

Arrangørforum Sandnes er åpent for deg som jobber med arrangement på vegne av alle typer kultur – og idrettsaktører, både frivillige, ideelle og kommersielle.

Kulturavdelingen i Sandnes kommune er initiativtaker til Arrangørforum Sandnes. Vi ønsker å legge til rette for nettverksbygging og dialog blant dere som er med på å skape opplevelser for byens innbyggere og besøkende. I Arrangørforum Sandnes inviterer vi inn dyktige folk som kan gi faglig påfyll, nyttig informasjon og relevante oppdateringer for byens mangfoldige arrangørfelt. Vi ønsker samarbeid med ulike aktører om vertskap for treffene, og på den måten bruke byen og få vist fram hva Sandnes har å by på. Ikke minst ønsker vi å bli bedre kjent med arrangører i Sandnes!

Meld deg på nyhetsbrev for invitasjon til møter og annen relevant informasjon for deg som arrangør.

NYHETSBREV

 

Møter og program

Arrangørforum #2 - 20.02.24

Dato: 20. februar 18.00-20.00
Vertskap: Ungdomshuset L54, Langgata 54, 4306 Sandnes
Tema: Money, money, money

PÅMELDING

Vi byr på kaffe, mineralvann og snacks.

Program

18.00 Velkommen til Arrangørforum Sandnes | Ann-Karin Både, Sandnes kommune   

18.05 Ungdomspanelet | Oliver Hibbard, Harald Egelandsdal, Nora Svendsen og Tora Etterlid, Sandnes kommune   

18.15 Ungdomshuset L54 | Arvid Tjelta, Sandnes kommune  

18.20 Kommunale tilskudd til kultur | Liv Pedersen, Sandnes kommune 

18.25 Kommunale tilskudd til idrett | Jørn Vølstad, Sandnes kommune   

18.30 Det gule gavefondet | Ingvild Othilie Hjelmaas, Den Gule Banken   

18.40 Pause og omvisning L54   

19.00 Lynkurs i søknadsskriving | Linda Cecilie Furulund, Kunstgjødsel kulturbyrå

19.45 Drøs og sosialt  

20.00 Takk for nå, på gjensyn! 

 

 

Lynkurs i søknadsskriving

Hva MÅ en ha med i en søknad, hva ser de som leser søknadene dine på?

Linda Cecilie Furulund er Cand. philol. i kultur, kunstgjødsler og forfatter. Hun har drevet Kunstgjødsel Kulturbyrå i over 22 år og veileder på mer enn 100 søknader innenfor mange ulike tilskuddsordninger hvert eneste år. I 2023 bidro hun til over 27 millioner kroner til sine kunder i form av innvilgede tilskuddsmidler.I 2021 startet hun Kunstgjødsel forlag med den første boka "Søknadsjubel- Hvordan leve av kunsten? ". Dernest har det kommet ut tre arbeidshefter; "Inntektsmuligheter", "Søknadskartlegging" og"Søknadsskriving". I tillegg til en kalenderbok "Min søknadskalender med ett søknadstips i uka".På lynkurset vil hun lære bort sin søknadsjubel-metode og gode tips for søknadsskriving og søknadslivet.

 

Kunstgjødsel kulturbyrå erstatter STAR Rogaland som dessverre måtte avlyse grunnet sykdom. Lynkurset holdes digitalt og er kun tilgjengelig for fremmøtte.

 

 

Den gule Banken

Den Gule Banken, Sandnes Sparebank, har stolt historie tilbake til 1875. I juli 2024 går vi sammen med Hjelmeland Sparebank og blir Rogaland Sparebank. Vi skal fortsatt være byens bank, tett på det som skjer i Sandnes. Den Gule Bankens Gavefond går til allmennyttige formål og bygger på sparebank-tanken om å gi noe av overskuddet tilbake til samfunnet som banken er en del av. Ingvild Othilie Hjelmaas har vært koordinator for Den Gule Bankens Gavefond siden november 2020. Hun startet sin karriere som kunderådgiver på kundeservice i 2018 og har siden 2021 jobbet som finansrådgiver i Den Gule Banken.

 

Kommunale tilskudd til kultur - og idrett

Lag, foreninger og ulike aktører kan søke tilskudd fra Sandnes kommune. Formålet med kommunens tilskuddsordninger er å stimulere og videreutvikle kulturlivet i kommunen. Tilskudd er et viktig virkemiddel og et bidrag til å oppnå visjonen om et rikere liv gjennom opplevelse og deltakelse.  

Liv Pedersen (Kultur) og Jørn Vølstad (Idrett) vil gi en oversikt over hva du kan søke på og hvordan du finner fram til de ulike tilskuddsordningene.  

 

Ungdomshuset L54

L54 er en gratis møteplass for ungdom i Sandnes sentrum som er tilrettelagt slik at ungdom kan organisere og drive med egne aktiviteter. I januar blir det åpningsfest av nye L54, som har fått utvidet lokale og ny innredning. Ungdommen får nærmere 1000 kvadratmeter å boltre seg på, etter pådriv fra Sandnes ungdommens kommunestyre og medvirkning fra det nystarta Ungdomspanelet.

Fritidskonsulent Arvid Tjelta forteller oss mer om L54, tilbud på huset og viser oss rundt i de flotte lokalene.

 

Ungdomspanelet

Har du et kulturprosjekt, en aktivitet eller et arrangement for ungdom i Sandnes?  

Da vil ungdomspanelet gjerne snakke med deg!

Tolv ungdommer er ansatt i Sandnes kommunes kulturavdeling for å bidra til mer aktivitet og involvering av ungdom i Sandnes. Målet er at Sandnes skal være en attraktiv kulturby for både dagens og framtidens ungdom. Ungdomspanelet er en kostnadsfri ressurs for alle som ønsker å arrangere noe for ungdom i Sandnes, og som ønsker å ha ungdom med på laget.  

 

 

Arrangørforum #1 - 28.11.23

Dato: 28. november 18.00-20.00
Vertskap: Syd Vest, Sandnes brygge, Havnegata 15, 4306 Sandnes
Tema: Arrangementer skaper verdi

PÅMELDING

Vi byr på kaffe/te/vann og snacks. Annen mat/drikke fås kjøpt i baren.

Program

18.00 Velkomst og informasjon om Arrangørforum Sandnes | Ann-Karin Både

18.05 Presentasjon fra vertskapet | Øyvind Rasmussen, Syd Vest

18.15 Hva er status for norske kulturarrangører? | NKA, Siri Haugan Holdan (digitalt, live sending)

18.35 Pause

18.50 Kultur - byattraktivitetens nøkkel? | Alexandria Algard

19.35 Oppsummering | Ann-Karin Både

19.40 Drøs og sosialt

20.00 Takk for nå, på gjensyn!

 

Hva er status for norske kulturarrangører?

Siri Haugan Holden, Daglig leder i Norske kulturarrangører (NKA), redegjør for nøkkeltall og trender, og gir en introduksjon til NKAs rådgivende, interessepolitiske og kompetansehevende arbeid.

Siri er tidligere leder for kultur- og likestillingsorganisasjonen Balansekunst, og har erfaring fra norsk og internasjonal miljøbevegelse. Holden er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Kultur - byattraktivitetens nøkkel?

De mest attraktive byene og stedene i Norge har nesten uten unntak satset stort på kultur og møteplasser. Hva har de beste gjort - og hva kan vi lære av dem?

Alexandria Algard er arkitekt, driver arkitektkontor i Stavanger - og holder foredrag om byutvikling, livskvalitet og attraktive byer og steder. Hun er tidligere president for Norske arkitekters landsforbund (NAL), hvor hun tiltrådte som tidenes yngste, kun 33 år gammel. Hun har bodd i New York, Rotterdam og Basel hvor hun arbeidet hos noen av verdens ledende arkitektkontor; OMA og Herzog & deMeuron. Ved siden av arkitekturpraksisen har hun vært gjestekommentator, debattleder og konferansier, og hun er en energisk foredragsholder og aktiv samfunnsdebattant.
Fra 2019 - 2023 var hun juryleder for Attraktiv by: Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling, på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I 2021 ledet hun det regjeringsnedsatte utvalget 'Innspillsforum for arkitektur, bokvalitet og nabolag' som ga konkrete råd til hvordan vi kan heve kvaliteten i de bygde omgivelsene i Norge.

 

Kontakt

postmottak@sandnes.kommune.no

+47 51 33 50 00

 

Sist oppdatert: 14.11.2023