Det er i Bystyret vedtatt at i løpet av 2016 skal alle idrettslag som tildeles tid i kommunale anlegg og/eller tildeles kommunalt driftstilskudd gjennomgå Antidoping Norges program for Rent Idrettslag. Link til Rent idrettslag finner dere her (ekstern lenke)
Doping er noe vi alle bør ta ta sterk avstand fra. Bruk av dopingmidler kan på kortere og lengre sikt medføre både fysiske, psykiske og sosiale problemer.
For mange kan det være fristende å bruke dopingmidler for å få rask fremgang. Problemet er at det å bruke dopingmidler alltid har bivirkninger. Noen ganger også svært alvorlige bivirkninger.
For de som driver idrett har det å benytte doping en moralsk og etisk side. Når vi konkurrerer skal vi selvsagt konkurrere på like vilkår. Å vinne med fusk er ikke det samme.
Ønsker du å lese mer om dette temaet, kan du klikke deg inn på sidene til Antidoping Norge her. Her finner du svar på en rekke områder om dette emnet.
Dopingtelefonen er en gratis og anonym informasjonstjeneste for alle som har spørsmål om doping. Her kan du ringe gratis å spørre om det du måtte lure på når det gjelder doping. Telefon 800 50 200.
Straffeloven
Det er forbudt ifølge Straffeloven å tilvirke, innføre, utføre, oppbevare, sende eller overdra dopingmidler. Medvirkning til dopingforbrytelse, eller til bruk av dopingmiddel, er også straffbart.
Hva som regnes som doping i forhold til denne loven reguleres i:
Forskrift om hva som ansees som dopingmidler kan leses her.
Listen over stoffer finnes i Straffelovens dopingliste kan leses her.
Publisert: 11.01.2017
Sist endret: 10.01.2023