account_circle Min side

 
23.–29. september 2023


Eventyruka retter søkelyset mot vår store eventyrskatt. Sandnes kommune inviterer publikum, barnehager og skoler med inn i eventyrenes verden, presentert gjennom ulike kunst – og kulturuttrykk.

 

Eventyrstien

Fredag 29. september kl. 18.00-20.30
Bli med på en eventyrlig og magisk vandring for hele familien i Sandvedparken.
Elever fra kulturskolen og Vågen videregående, samt profesjonelle utøvere, presenterer innslag av dans, drama, musikk, kunstinstallasjoner og mer.
Eventyrstien er gratis å delta på og åpen for alle.
 
Arrangør: Sandnes kulturskole.
Les mer på kulturskolens nettsider
 
 

Trollutstilling

23.–30. september
Kom og se flotte troll laget av barnehagebarn i Sandnes. Utstillingen finner du på Sandnes bibliotek under Eventyruka, den er gratis og åpen for alle. Troll-juryen vil kåre en vinner som får en bokpakke til sin barnehage!
Vil din barnehage stille ut troll?

Arrangør: Sandnes bibliotek.
Les mer på bibliotekets nettsider

 

Eventyrstund for barnehager

25.–29. september
Sandnes bibliotek ønsker barnehager i Sandnes velkommen til en eventyrlig morgen med høytlesning på biblioteket.

Påmelding

Arrangør: Sandnes bibliotek
Les mer på bibliotekets nettsider

 

DKS Eventyrturné

25.–29. september
Alle skoler i Sandnes kommune får tilbud om fortellerstund for elever på 2. trinn gjennom Den kulturelle skolesekken. Skolene tildeles plass via DKS-portalen.
Fortellere 2023: Nina Næsheim, Maritha Nielsen og Marianne Stenerud.

Nina Næsheim

NinaNæsheim.jpg

I Eventyruka 2023 får elever på 2.trinn i Sandnes besøk av forteller Nina Næsheim. Nina vil fortelle spennende og morsomme eventyr, flettet sammen med små instrumenter som er med å lage stemningen. Gitar og sang blir det også!

Nina Næsheim begynte som forteller i år 2000 og har drevet med teater og underholdning i Norge, Danmark og Storbritannia siden 80-tallet. Ninaholder fortellerkurs og forestillinger for små og store i inn og utland. Hun har jobbet med flere rollefigurer som er blitt brukt i årenes løp gjennom små stunt og gateforestillinger, som Sirdalstrollet, Bynissen Guri Malla, koneduoen Else Marie og Ruth med fler.

Les mer om Nina Næsheim: https://fortellernina.no/

Maritha Nielsen


MarthaNielsen.jpg

I Eventyruka 2023 får elever på 2.trinn i Sandnes besøk av forteller Maritha Nielsen. Maritha har med seg et klassisk norsk folkeeventyr om Askeladden, og i tillegg forteller hun et eventyr som stammer langt, langt her i fra...

Maritha Nielsen er forteller, utdannet i muntlig fortelling 1 og 2 fra HiO. Årsenhet i kunstfag, PPU innen kunstfag og drama 1 og 2 fra UiS. I sitt arbeid som forteller bruker hun aktivt sin bakgrunn i kunstfag. Gjerne i form av figurer som hun bruker i forkant/etterkant av fortellerstund. Som innleid faglærere ved førskoleutdanningen på UiS, har hun utviklet spesielle kurs for barnehager. Og som kursholder har hun utviklet metoder for språkutvikling med fortelling som metode.

Les mer om Maritha Nielsen https://eventyrforteller.com
Foto: Gunnleiv Nielsen

Marianne Stenerud

MarianneStenerud.jpg

I Eventyruka 2023 får elever på 2. trinn i Sandnes besøk av forteller Marianne Stenerud med fortellerforestillingen Bergtatt. Marianne Stenerud forteller gnistrende flotte og spennende eventyr og sagn fra Rogaland. Kom og bli med inn i denne fortryllende og mystiske eventyrverden, og bli bedre kjent med skikkelser og fortellinger fra vår folketro... I berget der hulderfolk danser, skinner det i sølv og glitrende skatter. I mørket der trollene rasler, venter trollgubben på å fange små tasser...

Marianne Stenerud er fortellerkunstner på heltid med base i Stavanger, og har skapt mangfoldige forestillinger og prosjekter gjennom de siste 17 årene. Barn og unge er hennes hovedsatsing gjennom kunsten. Utgangspunktet for forestillingene er ofte eventyr og myter som hun vrir, vrenger, finner nye uttrykksmåter og veier inn i, og på denne måten gjør aktuell for samtiden. Hun står oftest alene på scenen med fortellingene sine, men hun liker godt å utforske fortellerkunsten sammen med utøvere og kunstnere fra andre sjangre.

Les mer om Marianne https://www.elefantworkspace.no/marianne-stenerud

Arrangør: Den kulturelle skolesekken (DKS)

 

Om Eventyruka

Det var en gang...

Eventyruka er et tverrfaglig og tverrkulturelt samarbeid som ble arrangert første gang i 2005, etter initiativ fra enkeltpersoner, som hadde en idé rundt eventyr og fortellerkunst, og et ønske om å lage et faglig godt innhold i en barne- og familiefestival.

I dag er Eventyruka et godt etablert samarbeidsprosjekt mellom Sandnes kommune ved Kulturavdelingen og Sandnes kulturskole, Vågen videregående skole, Sandnes bibliotek, grunnskolen og barnehager i Sandnes. En uke med eventyr og fortellinger, mest for barn, men også litt for voksne.

Vi retter søkelyset mot vår store eventyrskatt, med drama, fortelling, høytlesing, musikk, sang og dans. Barnehager, skoler og det øvrige publikum skal få oppleve eventyrenes verden i en ikke-kommersiell ramme.

I løpet av en uke får flere enn 13000 barn og deres familier tilgang på kunst – og kulturopplevelser, uavhengig av alder, bosted, livssyn og økonomi. Eventyruka legger til rette for møteplasser og gir barna mulighet til å oppleve mestring og deltakelse.

 

 

Kontakt

Eventyruka

Sandnes kommune, Kultur
Ann-Karin Både, prosjektleder
ann-karin.bade@sandnes.kommune.no

Eventyrstien

Sandnes kulturskole
Cathrine Stølsvik, produsent
cathrine.stolsvik@sandnes.kommune.no

Eventyrstund og trollutstilling

Sandnes bibliotek
Lene Jakobsen, programansvarlig
lene.jakobsen@sandnes.kommune.no

Eventyrturné

Den kulturelle skolesekken, Sandnes
Marianne Kristoffersen, DKS-kontakt
marianne.kristine.kristoffersen@sandnes.kommune.no

 

 

Sist oppdatert: 12.12.2022