Innsyn byggesaks- og eiendomsarkiv

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Innsyn byggesaks- og eiendomsarkiv

Både private og firma har anledning til å bestille innsyn i byggesaks- og eiendomsarkiv. Slike bestillinger gjøres ved å benytte søknadsskjema via linkene under.

Se din din eiendoms informasjon i byggesaks- og eiendomsarkivet

Både private og firma har anledning til å bestille innsyn i saksdokumentasjon fra dokumentsenteret til Sandnes kommune. Slike bestillinger gjøres ved å benytte søknadsskjema via linkene under.

Aktive byggesaker

Som et ledd i å yte enda bedre service er vi i gang med å digitalisere vårt gamle byggesaks og eiendomsarkiv. Hvis dette berører deg tar vi kontakt når du bestiller innsyn i en saksmappe. Hvis eiendomsmappen du ønsker innsyn i er scannet/er under scanning vil denne gjøres elektronisk tilgjengelig for deg i løpet av få dager. Dette betyr mao. at bestillingsskjemaet må benyttes, og at direkte oppmøte uten å ha fylt ut dette kan føre til at saksmappen ikke er tilgjengelig.

Hvis du ikke hører fra oss vil saksmappen være tilgjengelig for bestiller etter kl. 10.00 førstkommende virkedag i resepsjonen på Rådhuset. Dersom det ønskes innsyn i mappe samme dag, må bestillingen foretas før kl. 09.00 og saksmappen vil da også være tilgjengelig for gjennomsyn etter kl. 10.00. Dersom bestiller ikke skulle møte opp innen to virkedager, returneres saksmappen til arkiv, og ny bestilling må foretas. Det er anledning til å ta kopier av dokumenter vederlagsfritt.

Dette arkivet vil bli publisert på nett senere. Hvis du trenger eldre byggesaksdokumentasjon bestill via

Bestille eldre byggesaksdokumentasjon 

Grunneiendommer og andre eiendommer

Alle eiendommene har sin unike ID; det vi kaller gårdsnummer og bruksnummer. Hvis du lurer på hvilket gårds- og bruksnummer en eiendom har, kan du finne det på kommunens kart eller på Kartverkets se eiendom eller Norgeskart.

Hvordan kan jeg se hva som er registrert i eiendomsregisteret?

Matrikkelen er Norges offisielle eiendomsregister. Matrikkelen inneholder opplysninger om eiendommer, adresser og bygninger. Alle offentlig tilgjengelige matrikkelopplysninger finner du på Kartverkets portal Se eiendom. Trykk her for å komme til kommunens side eiendomsregisteret

Skjer det noe rundt din eiendom?

Ved å bruke løsningen vil du se hvilke plan- og byggesaker for Sandnes kommunene som er under arbeid eller vedtatt. Følg saksbehandlingen for din sak.

Les gjerne brukerveiledning før du går inn i kartløsningen.

  løsningen

Her kan du åpne Webplan med informasjon om planer i Sandnes kommune. 

Lurer du på noe?

Servicekontoret

  • postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes.
  • besøksadresse: Haakon 7´s gt. 8, 4319 Sandnes,
  • telefon: 51 33 60 00 
  • Epost
Publisert: 02.06.2017 11:32
Sist endret: 02.06.2017 11:32