account_circle Min side
HjemVil bli mer effektive på brøyting

Vil bli mer effektive på brøyting

Sandnes kommune ønsker å brøyte og strø enda mer effektivt. Nå skal en ny arbeidsmetode tas i bruk for å gi innbyggerne enda bedre fremkommelighet når vinteren setter inn.

Tidligere kjørte sjåførene først til områdene med høyest prioritet. Det betydde ofte at det lå is og snø igjen i nærheten når kjøretøyene kjørte videre til neste sted på lista. Når områdene på toppen av lista var kjørt ferdig kom mannskapene tilbake igjen for å gjøre seg ferdig. Ved tett snøfall ble dermed en del veier tettpakket med snø i mellomtiden.

Nå skal sjåførene ta i bruk en ny modell. Når vinterværet setter inn skal mannskapet gjøre seg helt ferdige med ett og ett område før de kjører videre til neste. Dermed kan de bruke litt mindre tid på transport, og litt mer tid på brøytingen.
- Målet er å gi innbyggerne så god fremkommelighet som mulig gjennom vinteren på de veiene, fortauene og sykkelstiene kommunen har ansvar for, sier veiforvalter Sigve Skjæveland.

Vinterdriften i kommunen startet 1. november. Et stort apparat med mannskap og kjøretøyer er klart til å håndtere is og snø på de 550 kilometerne med vei, fortau, gang- og sykkelstier kommunen har ansvar for. Samtidig ønsker kommunen hjelp av innbyggerne for å kunne gjøre jobben når vinterværet setter inn.
- For at mannskapene våre skal kunne gjøre jobben sin er de avhengige av at de klarer å komme frem der de skal. Derfor ber vi folk om å passe ekstra godt på at biler, tilhengere og bobiler er parkert slik at de ikke står i veien for brøytebilene. Vi setter også stor pris på at avfallsbeholdere blir trillet bort fra gatene umiddelbart etter at de er tømt, sier Skjæveland.

Veiforvalteren ber også innbyggere i Sandnes om å ha litt tålmodighet når snøen og isen kommer.
- Vi jobber alltid så effektivt vi kan, men klarer ikke å være over alt hele tiden. Hvis det tar litt tid før vi kommer, betyr det bare at mannskapene jobber en annen plass. Forhåpentligvis er vi ikke så langt unna, sier Skjæveland.


Hvor har kommunen saltet og brøytet nå? Se kart.

Sist oppdatert: 16.11.2023