account_circle Min side
HjemOppfordrer til vaksinering

Oppfordrer til vaksinering

Tall fra FHI viser økende forekomst av covid-19 og influensa, og en klar økning i antall nye innleggelser med bekreftet covid-19 på landsbasis.

Økningen kan bety en tidlig begynnelse på vinterens utbrudd.

FHI er bekymret over at få i risikogruppene for covid-19 og influensa har vaksinert seg. Dersom trenden fortsetter og gir et tidlig utbrudd av luftveisinfeksjoner, kan unødvendig mange bli alvorlig syke. Antall sykehusinnleggelser kan derfor bli unødig høyt, og det kan legge stort press på behandlingskapasiteten.
- Vi anbefaler alle personer i risikogruppene som ikke tatt sesongens koronavaksine eller influensavaksine om å bestille time. Det kan de enten gjøre hos sin fastlege eller hos en av de private aktørene i Sandnes som tilbyr dette, sier kommuneoverlege Alexandra Johnsson.

Både Apotek 1 Maxi og Kvadrat og Centrum vaksiner tilbyr vaksinene.

Kommuneoverlegen understreker at det er særlig viktig at barn i risikogrupper får influensavaksine. Til nå er det svært få barn i risikogruppene som er vaksinert, og det bekymrer FHI. Hvis det er behov for samvaksinering med influensa- og koronavaksine kan du ta kontakt med reisevaksinekontoret i kommunen.

Risikogrupper som er anbefalt sesongvaksinering:
- Personer i aldersgruppen 65 år og eldre
- Personer i alle aldre som inngår i en risikogruppe grunnet alvorlig grunnsykdom
- Gravide i 2. og 3. trimester (1. trimester hvis tilleggssykdom som gir ytterligere økt risiko).

Sist oppdatert: 08.11.2023