Fra og med mandag 31. oktober kan du sortere plastemballasjen din og levere den inn på 16 ulike steder i kommunen.

Kommunene er pålagt å gi husholdningene et tilbud om kildesortering. Etter brannen på sorteringsanlegget til IVAR i sommer skjer ikke sorteringen automatisk.

Nå har vi laget en midlertidig løsning for dette. Fra i dag kan du sortere plastemballasjen din selv og levere den inn på et av disse returpunktene i kommunen:

• Mega Brueland
  • Austrått ved Bydelshuset
  • Postveien ved Rema 1000
  • Gandsgata
  • Skippergata ved Coop Extra
  • Maudlandslia
  • Figgjohallen
  • Bogafjell
  • Julabygda
  • Forsand/Bergekrossen,
  • Riska stadion, Hommersåk
  • Ganddal/Kvernelandsveien
  • Høle ved handelslaget
  • Sviland ved samfunnshuset
  • Stangeland ved Foren,
  • Kvadrat, p-plass mot Biltema

Dersom du velger å sortere må du huske dette:

• Det skal ikke være matrester igjen i plastemballasjen. Skyll den, og rist den godt – eller la den tørke litt. Så kaster du plasten i en egen pose.
  • Plast som ikke er emballasje (leker, hageslanger, presenninger, skumgummi og hagemøbler) er restavfall. Store gjenstander må leveres inn på gjenvinningsstasjonen.

Dersom du ikke ønsker å sortere plastemballasjen kan du kaste den i restavfallet som før. Da går den til forbrenning.

Se liste over alle returpunktene i Sandnes i dette kartet og les mer om sortering på sortere.no

Publisert: 31.10.2022

Sist endret: 31.10.2022