account_circle Min side
HjemFeil på Feide-tjenester

Feil på Feide-tjenester

På grunn av feil i den nasjonale løsningen for innlogging og datadeling i utdanningssektoren (Feide) har enkelte tjenesteleverandører fått mer informasjon enn avtalt.

Feide er en tjeneste som gjør det mulig for elever og lærere å logge på mange ulike digitale tjenester ved hjelp av brukernavn og passord. Feilen skal ha oppstått i tidsrommet mellom 19. januar og 25. januar under arbeid med løsningen.

Feilen gjorde at noen av Sandnes kommune sine leverandører har fått informasjon om fødselsnummeret til brukere som har logget inn i enkelte tjenester. Ingen fødselsnumre har vært åpent tilgjengelige på internett på noe tidspunkt.

Den statlige virksomheten Sikt, som utvikler og drifter Feide, har kontroll på hvilke personer, leverandører og kommuner som er berørt av feilen. I Sandnes kommune gjelder dette 8694 personer og 18 leverandører. Feilen oppsto når Feide og Sikt jobbet med implementering av en endring i løsningen.

Sandnes kommune har sendt avviksmelding til Datatilsynet.

Les mer på Feides hjemmesider.

Har du spørsmål?
Ta kontakt enten med representant for behandlingsansvarlig eller vårt personvernombud.

Du kan også sende post til:
Sandnes kommune, Postboks 583, 4302 Sandnes

Sist oppdatert: 01.02.2024