Sandnes bibliotek

Innhold

Sandnes bibliotek

Biblioteket består av hovedbiblioteket og filialer på Høle og Riska. Bibliotek er et levende litteratur hus og en viktig kultur- og kunnskaps formidler i Sandnes kommune. Vi skal være en smeltedigel og et arnested for kultur og kunnskap, stimulere til frie tanker og ytringer, skape gode dialoger og være en arena for samfunnskritikk og debatt, lokalt, regionalt og digitalt.

Biblioteket på nett

sandnesbibliotek.no

Følg biblioteket på Facebook

Om biblioteket

På biblioteket kan du orientere deg i nyheter og annen informasjon, og du kan låne bøker, tidsskrifter, lydbøker, musikk (cd og noter), språkkurs, film og spill.  Du kan være der hele dagen for å lese/studere/meditere, spille spill, bruke pc til surfing eller skriving, eller bruke egen laptop der det er trådløst nett. Du kan lese aviser og tidsskrifter/magasin.  Du kan også få hjelp med stoff til leksearbeid, studier, videreutdanning eller fritidsbruk, og du kan få hjelp til å bruke nett-tjenester og PC.  Du kan gå på arrangement for voksne eller barn.Biblioteket har også en oppsøkende bibliotektjeneste for de som av helsemessige grunner ikke kan besøke biblioteket selv.

I andre etasje har vi tre utlånsautomater og innleveringsautomat og vi ber om at våre lånere benytter disse.

Hvor er vi i Sandnes kommune?

Biblioteket i Sandnes sentrum har 3600 m2, fordelt på 3 etasjer, samt felles foaje med kulturhuset. I 2. etasje finner du Kulturavdelingen og Barne-/Ungdomsavdeling. I 3. etasje ligger Musikkavdelingen og Faktaavdelingen med lokalsamling og landets eneste Sykkelbibliotek.

Sandnes bibliotek, som ligger i Sandnes Kulturhus, består av hovedbiblioteket i Sandnes sentrum, Høle og Riska filialer.

Trykk her for lese mer om våre tjenester

Høle bibliotek ligger i Høle barne- og ungdomsskule og er en kombinasjon av skole- og folkebibliotek. Biblioteket er et meråpent bibliotek og tilbyr deg adgang til lokalet og samlingen fra kl. 13-22 på hverdager og 10-16 om lørdagen. Ønsker du hjelp til å finne en bok eller annet anbefaler vi deg å komme når biblioteket er betjent.

Riska filial ligger i Riskahallen og er både skolebibliotek for Riska ungdomsskole og folkebibliotek for alle innbyggerne i bydelen. Biblioteket betjenes av skolebibliotekar fra skolen og bibliotekar fra Sandnes bibliotek. Riska bibliotek har telefonnummer 91244517.

Elvegata 27, 4306 Sandnes,  Tlf.nr.: 51 68 37 50   Telefontid: Hverdager 10-16

Trykk her for å finne åpningstidene

Lurer du på noe?

Servicekontoret

  • postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes.
  • besøksadresse: Haakon 7´s gt. 8, 4319 Sandnes,
  • telefon: 51 33 60 00 
  • epost

Sandnes bibliotek

  • Elvegata 27
  • 4306 Sandnes, 
  • Tlf.nr.: 51 68 37 50   Telefontid: Hverdager 10-16
Publisert: 15.06.2017 11:13
Sist endret: 15.09.2017 11:56