Kunst i kommunale bygg og uterom

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Du som beboer eller besøkende i byen skal få muligheten til å oppleve god kunst i møte med kommunale bygg og anlegg, og den skal være et bidrag til økt trivsel og et levende bymiljø, samt bidra til økt forståelse av kunst ved å bygge opp en variert kunstsamling i kommunen. Det kan være billedkunst, kunsthåndverk, elektronisk kunst, skulpturer enten som permanent eller temporær, frittstående eller integrert i bygningen eller uterommet.

Retningslinjer for kunst i kommunale bygg og uterom

Hensikten med denne ordningen er at du som beboer eller besøkende i byen skal få muligheten til å oppleve god kunst i møte med kommunale bygg og anlegg, at den skal være et bidrag til økt trivsel og et levende bymiljø, bidra til økt forståelse av kunst ved å bygge opp en variert kunstsamling i kommunen.Hvert år settes det av 0,2 – 0,5 % av investeringsbudsjettet for byggeprosjekter i kommunen til kunst i kommunale bygg og uterom

les mer om ordningen her

Det er Utsmykkingsutvalget si Sandnes kommune som velger ut prosjekter som får støtte til kunst. Utsmykkingsutvalget er et utvalg bestående av totalt fem medlemmer; tre politisk valgte medlemmer (inkludert leder), en representant fra Norske kunsthåndverkeres forbund (avd. Rogaland) og en representant fra Bildende kunstneres forening (avd. Rogaland).

 Utsmykkingsutvalget består i perioden 2016 – 2019 av følgende personer:

Kristoffer Birkedal, leder (Frp)

Julia Wong, nestleder (Ap)

Guttorm Stangeland (H)

Fie von Krogh (NKVN)

Torill Brosten (BKFR) 

Retningslinjer for kunst i kommunale bygg og uterom (PDF).

 Kontakt

kultur

  • v / Janne Weisser
  •  tlf.: 5133 5000
  • epost

Skulpturer i Sandnes kommune

Her finner du en oversikt over skulpturer i Sandnes kommune. Du kan bruke søkeskjemaet eller bruke kartene nedenfor for å se mer informasjon om den enkelte skulptur.

Trykk her for å få oversikt over skulpturer i Sandnes kommune

Mitt skulpturfunn!

Den kulturelle skolesekken i Sandnes har lansert et spennende formidlingsopplegg rundt kommunens skulpturer. Mitt skulpturfunn er et hefte på 32 sider med mange forslag til hvordan lærere og andre aktivt kan bruke skulpturene i Sandnes.

Vi håper at Mitt skulpturfunn vil inspirere dere som jobber i skolen til å ta denne skulpturene aktivt i bruk. Her ligger det muligheter ikke bare innen kunstfagene, men også innen fag som for eksempel historie, matematikk og norsk.

Mitt skulturfunn! (PDF)

Servicekontoret

  • postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes.
  • besøksadresse: Haakon 7´s gt. 8, 4319 Sandnes,
  • telefon: 51 33 60 00 
  • epost

Kultur

  • postadresse: Postboks 583 , 4302 Sandnes
  • besøksadresse: Langgata 54, Sandnes
  • epost

 

 

Publisert: 30.01.2017 11:56
Sist endret: 30.01.2017 11:59