Eventyruka

Innhold

Eventyruka

Mandag 23. september - lørdag 28. september er det igjen eventyr som gjelder i Sandnes!

Eventyruka er et samarbeidsprosjekt mellom Sandnes kommune ved kulturavdelingen, Sandnes kulturskole, Vågen videregående skole og barnehager i Sandnes.

Årets program for Eventyruka.

Torsdag 26. september kl. 11

 • marsjerer ca. 700 utkledde barnehagebarn i Barnehagetoget fra Kirkeparken, via Lanternen, gjennom Langgata og til den grønne parken på Ruten. De har forberedt hvert sitt eventyr med både musikk og kostymer. Underholdning fra scene.

Fredag 27. september kl. 18 – 20

 • er det Eventyrstien i Sandvedparken. De 500 aktørene gleder seg stort til å ta imot det store publikummet som ventes. Lysdesignen, innslagene, stemningen og alle de involverte har igjen forvandlet parken til en eventyrpark. Kl. 20.00 blir det konsert på scenen i amfiet.

Lørdag 28. september kl. 11-14

 • presenteres Eventyrtorget i Langgata. Her lager Sandnes bibliotek, sammen med Kulturavdelingen aktiviteter for og med ungene.

Her vil du som publikum, aktør, frivillig eller kun nysgjerrig finne stort sett all informasjon du trenger på disse sidene. Følg med!

Følg Eventyruka på facebook

Eventyrstien

Eventyrsti kl. 18.00-20.00

 • Arrangørene jobber med innholdet og lover at årets publikum kan glede seg til en spennende, vakker, kanskje litt skummel og overraskende Eventyrstien i 2019. Elever og lærere på kulturskolen, Vågen vgs jobber på spreng for å øve inn de beste innslagene til Eventyrstien.

Kl. 20.00 – 20.30: Konsert på scenen

Hvor er Eventyrstien?

Arrangementet foregår i Sandvedparken i Sandnes mellom sandvolleyballbanen ved Brueland og grusbanen på sørsiden av motorveibrua.

Se oversiktskart. (PDF)

Hvem er aktørene?

I år vil det være over 500 aktører i aksjon på Eventyrstien!

 • Elever og lærere fra Sandnes kulturskole
 • Elever fra musikk, drama og danselinjene ved Vågen videregående skole
 • Profesjonelle fortellere, kunstnere og musikere
 • Tilrettelagt fritid, Sandnes kommune
 • Frivillige aktører
 • Stangeland skolekorps
 • Austrått skolekorps
 • Sandnes røde kors
 • Sandnesspeiderne

I parken vil følgende sikkerhetsfunksjoner være på plass:

Sandnes røde kors: førstehjelp og beredskap ved hendelser

Verter og vertinner i gule vester: informasjon og publikumsverter.

 

Hva med sikkerheten?

Vi anbefaler å skrive mobilnummer til foresatte lett synlig på barna.

Bortkomne barn tas hånd om ved pepperkakehuset på lekeplassen v/ Kvellurveien. Har barnet ditt kommet bort får du hjelp der, eller ta kontakt med en av våre verter.

Hvor kan jeg parkere?

Det vil være mulig å parkere i Hoveveien 19 (Egglaget).

Oversiktskart. (PDF).

Andre mindre plasser er kommunens lokaler i Hoveveien, og Rådhuset i Jærveien. Parkeringsplasser i sentrum er også tilgjengelig.

Det er innkjøring forbudt i Kvellurveien for publikum arrangementsdag. Trafikkvakter vil kun åpne for beboere og varetransport.

Aktører kan heller ikke kjøres helt frem, men slippes av ved Bruelandsenteret eller Jærveien. Kulisser og store rekvisitter må kjøres på plass innen kl. 15 arrangementsdag.

Det oppfordres til å reise kollektivt.

Kommer dere på sykkel er det store områder ved alle inngangene til parken hvor sykler kan parkeres.

Hvor kan jeg kjøpe mat?

Det er 5 serveringssteder under Eventyrstien i Sandvedparken.

Ved scenen: Coffeeberry serverer nybrygget kaffe og gode ting for magen.
Kiosk ved toalettbygget: Parkkaféen selger vafler, pølser, brus og kaffe.
Motorvei-broen: Sandnes røde kors serverer pølser, is og andre kioskvarer.
Fotballbanen ved den japanske hagen: Stangeland skolekorps kafe selger pølser, kake/bakverk, lapper, kaffe og brus. Speiderne brenner bål og selger pinnebrød, pølser og marshmellovs.

Om Eventyruka

Historien bak Eventyruka i Sandnes

Det var en gang...

Eventyruka ble arrangert første gang i 2005, etter initiativ fra enkeltpersoner som hadde en ide rundt eventyr og fortellerkunst og ønsket om å lage et faglig godt innhold i en barne- og familiefestival.

En uke med eventyr og fortellinger mest for barn, men også for voksne. Vi retter søkelyset mot vår store eventyrskatt. Med drama, fortelling, høytlesing, musikk, sang, dans og samvær skal barnehager, skoler og byen for øvrig preges av eventyr og fortelling. Barn og voksne skal få en umiddelbar opplevelse av eventyrenes verden i en ikke-kommersiell ramme.

Det ble gitt midler fra Den kulturelle skolesekken til fortellerstund for alle Sandnes 3. klassinger, som førte til at første del av Eventyruka kunne gjennomføres. Alle 3.klassinger ble kjørt til Sandnes kulturhus hvor det ble fremført en fortellerstund, og det var et formingsopplegg knyttet til eventyr i etterkant av forestillingen. 3. klasse ble valgt ut, siden det er på dette trinnet det jobbes med eventyr. I år har vi valgt å tilby dette opplegget for 2.klassingen da de er mer i målgruppen for dette opplegget.

Barnehagene deltok med sitt eget barnehageopptog, samt at de hadde utstilling i kulturhusets foajé. Både barnehager og skoler fikk tilsendt arbeidsmateriell i forkant til forberedelser.

Kulturskolen hadde så smått begynt arbeidet med å arrangere Eventyrsti, med egne elever som aktører i Sandvedparken. Dette ble knyttet tettere sammen, og kulturskolen ble med i Eventyrukas arbeidsgruppe. Sandnes sentrum kom også inn i arbeidsgruppen etter hvert, og da ble arrangementstidspunkt koblet sammen med Høstmarken.

Eventyrnatt ble arrangert i perioden 2007 - 2009, og skulle være Sandnes sin kulturnatt, som flere andre større byer har gjort med stort hell.

Siden starten har Eventyruka vokst seg stor og voksen. Alle enkeltarrangement har økt publikumsmassen jevnt og trutt, samt at antall arrangement også har økt.

Eventyruka har vist seg å være noe publikum vil ha, og både barnehageopptoget og Eventyrstien setter ny besøkerekord hvert år. I 2017 var det 20000 personer innom Sandvedparken i løpet av fredagskvelden.

Kontakt oss.

Torill Munthe-Kaastoril.munthe-kaas@sandnes.kommune.no

Ansvar: kunstnerisk program, aktører, trollutstilling, Eventyrstien

Børre Jacobsen, arrangementsrådgiver: borre.jacobsen@sandnes.kommune.no

Ansvar: koordinator frivillige, logistikk, sikkerhet, PR, fortellerstund på skolene, Eventyrstien

 

Lurer du på noe?

Servicekontoret

 • postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes.
 • besøksadresse: Rådhusgata 1, Sandnes,
 • telefon: 51 33 60 00 
 • epost

Kultur

 • postadresse: Postboks 583 , 4302 Sandnes
 • besøksadresse: Rådhusgata 1, Sandnes
 • epost

 

 

Publisert: 09.02.2017 12:36
Sist endret: 28.06.2019 11:25