Barnas by

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Barnas by

Barnas by skal synliggjøre barn og unges egen kultur og gi barn og unge anledning å fargelegge byen og presentere egne ideer for byutvikling og bruk av byens uterom. Prosjektet ble første gang lansert under Kulturhovedstadsåret 2008. Sommeren 2018 feirer vi 10 års jubileum.

Program

Plakat (PDF).

Program for skoler (PDF).

Kart over Barnas By. (PDF)

Barnas by 2018

Barnas by arrangeres 13. til 17. juni i Sandnes sentrum.

For ti år siden var Stavanger og Sandnes europeisk kulturhovedstad og Barnas by ble arrangert for første gang. Ruten ble gjort om til park og vi fikk se byen slik barn ville ha den. I år skal også barn få sette sitt preg på byen og vise hvor fin den kan være. Hvordan ser min drømmeby ut? Hvordan kan industriområdet mellom Vågenskolen og Maxi se ut hvis barn får bestemme?

Det vi lurer aller mest på er: hvor har det blitt av Storåna? Storåna renner gjennom Sandvedparken og helt ut i havna. Før den kommer opp bak Vågenskolen ligger elva skjult i rør, under nedlagte verksteder, gater og parkeringsplasser. Barnas by vil ha elva tilbake! Så i år lager vi en elv, istedenfor park. Vi inviterer alle elevene fra 1 -7 trinn til den blå paraden, og sammen vil vi lage en elv som strekker seg helt fra havna og opp til Sandvedparken!  Og som om ikke det var nok, så skal vi feire dobbel bursdag. Turstien i Sandvedparken er 30 år, og parksjefen spanderer bursdagsfest og is på alle som kommer!

Parade og bursdagsfest må alle få med seg på fredagen. Onsdag og torsdag kan klassene melde seg på verksteder i Vågen-området. Vitenfabrikken markerer at Jonas Øglænd startet sitt industrieventyr for 150 år siden. Øglænd hadde fabrikker og verksteder i området og under Barnas by kan du besøke de for å sy eller mekke på sykkel. I tørkeloftet rigger vi til for matpakkespising og underholding. I Kreativt verksted i garasjene slår vi oss løs med tegning farger og lim for å bygge «min drømmeby». Musikk og danseverksteder med profesjonelle musikere og dansere er også noe å få med seg. 

Det er fullt mulig å melde seg på flere aktiviteter samme dag, eller besøke Barnas by flere dager. Ta med hele klassen, og bli med oss å feire bursdag fredag 15. juni. Klarer vi å ta et dronebilde, som viser den blå paraden helt fra havneområdet til Sandvedparken?

Åpne familiearrangement

 • 13. og 14. juni: Kulturscene i Tørkeloftet. Unge artister opptrer i Tørkeloftet ved siloene i Vågen-området.
 • 13. og 14. juni: "Min drømmeby" Kreativt verksted der du kan lage din drømmeby med farger, lim og papp i Elveparken.
 • 14. juni: "Trollmannen fra HoD", danseforestilling i Sandnes kulturhus.
 • 16. juni: Barnas bruktmarked og barnas Repaircafè i samarbeid med Renovasjonen og Vitenfabrikken. Barn selger leker og ting de ikke lenger trenger, og kan få hjelp til å reparere ødelagte ting. I og utenfor Vitenfabrikken.
  Påmelding for dere som ønsker bod på bruktmarkedet:
  https://www.hentavfall.no/sandnes/privat-husholdning/barnas-bruktmarked-2018/
 • 17. juni: Familiedag i Sandvedparken og Bogafjellhallen. Sykkelløp og kjekke aktiviteter for hele familien.

Lurer du på noe?

Servicekontoret

 • postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes.
 • besøksadresse: Haakon 7´s gt. 8, 4319 Sandnes,
 • telefon: 51 33 60 00 
 • epost

Kultur

 • postadresse: Postboks 583 , 4302 Sandnes
 • besøksadresse: Langgata 54, Sandnes
 • epost

 

 

Kulturscene i Tørkeloftet

Unge artister på scenen.

Elveparken

Fint område for å ta en pause mellom aktivitetene.

 

Kreativt verksted

Hvordan ser din drømmeby ut? Lag din egen

 

Trollmannen fra HoD

Danseforestilling

 

Publisert: 09.02.2017 12:36
Sist endret: 09.02.2017 12:36