Barnas by

Innhold

Barnas by

Barnas by skal synliggjøre barn og unges egen kultur, gi barn og unge anledning å fargelegge byen, og presentere egne ideer for byutvikling og bruk av byens uterom. Prosjektet ble første gang lansert under Kulturhovedstadsåret 2008.

Barnas by 2019

Barnas by 2019 arrangeres i uke 25.

Aktiviteter som barneskolene kan melde seg på foregår mandag 17, tirsdag 18. og onsdag 19. juni.

Alle arrangementer vil foregå i og utenfor Sandnes kulturhus.

Detaljert informasjon med lenke til påmeldingsskjema for skoleklasser kommer.

Det blir også i år mulig å få dekket transport for skoler som ligger langt fra sentrum.

Årets Barnas by kunstner 2019

UTLYSNING

Vil du bli første Barnas by kunstner?

Barnas by søker kunstner som vil arbeide for og med barn i et kunstprosjekt.

«Årets Barnas by kunstner» vil bli nominert av en fagjury, valgt ut av en barnejury, og offisielt utnevnt av ordfører i Sandnes. Kunstneren får i oppdrag å skape og gjennomføre kunstneriske aktiviteter i samarbeid med barn i forbindelse med barnekulturfestivalen Barnas by.

Søknadsfrist: 15. mars. Søknaden sendes til: Kultursjef i Sandnes kommune, ved postmottak@sandnes.kommune.no

Søknaden inneholder: CV og referanser. Søknadsbrev med kort beskrivelse av tidligere prosjekt og motivasjon for oppdraget.

Kontaktpersoner:

Roald Brekke, roald.brekke@sandnes.kommune.no 913 79 189

Nina Osland, nina.osland@sandnes.kommune.no 977 14 810

 

Oppdragets omfang:

Planlegging og forberedende aktiviteter våren 2019, samt gjennomføring av aktiviteter i løpet av festivalperioden 17 – 23 juni. Arbeidsmengde er foreløpig estimert til totalt 18 dager og lønnes etter gjeldende DKS satser.

Profesjonelle utøvere innenfor alle kunstutrykk er velkomne til å søke.

 

Kort om Barnas by

Sandnes er Barnas by, og Sandnes kommune arrangerer i den forbindelse en årlig barnekulturfestival. Barnas by handler om å fremme tilhørighet og engasjement, og gi barn mulighet til å gi innspill til byutvikling. Kunst- og kulturuttrykk hjelper oss til å forstå oss selv og samfunnet vi lever i. I Barnas by opplever og deltar barn i kunst og kultur aktiviteter og inntar byen. Barnas by ble gjennomført første gang i 2008 som et av Sandnes sine hovedprosjekt som europeisk kulturhovedstad.

Barnas by tre tema: Kunst og kultur, medvirkning og byutvikling.

Kunst og kultur: I løpet av en uke i juni inviteres skoleklasser og barnefamilier til å engasjere seg i byen ved å oppleve og utøve kunst- og kulturaktiviteter. Aktivitetene ledes av profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere, i samarbeid med kulturinstitusjoner og frivillig kulturliv.

Medvirkning: I Barnas by er barn selv aktive i uttrykkene som skapes. Målsetningen er at aktivitetene gjør det mulig for barn å uttrykke seg kunstnerisk/utøve sine meninger om sin by. Arrangementets rammer bygger på innspill fra barn i medvirkningsprosesser, og strekker seg etter å synliggjøre barns meninger og drømmer for byen.

Byutvikling: En by som er bra for barn, er bra for alle. Barns meninger om byen er verdifulle i byplanlegging og strategiarbeid. Aktiviteter for barn og barnefamilier bidrar til å synliggjøre potensiale i byrom og skape tilhørighet hos innbyggerne.

Barnas bruktmarked og Repair cafè 2019

Har du ting du ikke bruker lenger, men som andre kan ha glede av? Har du en leke du har lyst til å reparere?

Barnas bruktmarked er et arrangement, hvor barn mellom 6 og 16 år kan melde seg på og få tildelt en salgsbod. Dette er barnas marked, og det er leker, barneklær, spill, o.l. som skal selges i disse bodene.

Repair Cafè er åpen og reparatørene står klare til å hjelpe deg med å reparere leker, klær og andre dubbeditter.

Arrangementet foregår i området rundt Sandnes kulturhus, lørdag 22. juni kl. 11.00 - 14.00.

Påmelding til markedet åpner 27. mars kl. 16.00. Meld deg på via denne lenken: 

https://www.hentavfall.no/sandnes/privat-husholdning/barnas-bruktmarked-2019/

Lenke til arrangement på Facebook: https://www.facebook.com/events/2123694124365143/ 

Mer informasjon om Repair cafè: http://www.repair-cafe.no/

Barnas by 2018

 

Plakat (PDF).

Program for skoler (PDF).

Kart over Barnas By. (PDF)

Barnas by arrangeres 13. til 17. juni i Sandnes sentrum.

For ti år siden var Stavanger og Sandnes europeisk kulturhovedstad og Barnas by ble arrangert for første gang. Ruten ble gjort om til park og vi fikk se byen slik barn ville ha den. I år skal også barn få sette sitt preg på byen og vise hvor fin den kan være. Hvordan ser min drømmeby ut? Hvordan kan industriområdet mellom Vågenskolen og Maxi se ut hvis barn får bestemme?

Det vi lurer aller mest på er: hvor har det blitt av Storåna? Storåna renner gjennom Sandvedparken og helt ut i havna. Før den kommer opp bak Vågenskolen ligger elva skjult i rør, under nedlagte verksteder, gater og parkeringsplasser. Barnas by vil ha elva tilbake! Så i år lager vi en elv, istedenfor park. Vi inviterer alle elevene fra 1 -7 trinn til den blå paraden, og sammen vil vi lage en elv som strekker seg helt fra havna og opp til Sandvedparken!  Og som om ikke det var nok, så skal vi feire dobbel bursdag. Turstien i Sandvedparken er 30 år, og parksjefen spanderer bursdagsfest og is på alle som kommer!

Parade og bursdagsfest må alle få med seg på fredagen. Onsdag og torsdag kan klassene melde seg på verksteder i Vågen-området. Vitenfabrikken markerer at Jonas Øglænd startet sitt industrieventyr for 150 år siden. Øglænd hadde fabrikker og verksteder i området og under Barnas by kan du besøke de for å sy eller mekke på sykkel. I tørkeloftet rigger vi til for matpakkespising og underholding. I Kreativt verksted i garasjene slår vi oss løs med tegning farger og lim for å bygge «min drømmeby». Musikk og danseverksteder med profesjonelle musikere og dansere er også noe å få med seg. 

Det er fullt mulig å melde seg på flere aktiviteter samme dag, eller besøke Barnas by flere dager. Ta med hele klassen, og bli med oss å feire bursdag fredag 15. juni. Klarer vi å ta et dronebilde, som viser den blå paraden helt fra havneområdet til Sandvedparken?

Lurer du på noe?

Servicekontoret

  • postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes.
  • besøksadresse: Rådhusgata 1, Sandnes,
  • telefon: 51 33 60 00 
  • epost

Kultur

  • postadresse: Postboks 583 , 4302 Sandnes
  • besøksadresse: Rådhusgata 1, Sandnes
  • epost

 

 

Publisert: 09.02.2017 12:36
Sist endret: 28.03.2019 15:18