Booking

Innhold

Booking

Sandnes kommune gir deg mulighet til å bestille tid på ulike utleieobjekter.

Viktig informasjon fra Rogaland Brann og Redning angående bålforbud:

HUSK DET GENERELLE BÅLFORBUDET Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål og grill, også engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark. Under normale forhold kan tilrettelagte bålplasser benyttes.

Alle må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at det ikke oppstår brann. Dette gjelder alle, hele tiden og over alt.

Les mer på Rogaland brann og redning IK sine nettsider.

 

GENERELL INFORMASJON

Sandnes kommune gir deg mulighet til å bestille tid på ulike utleieobjekter.

Dette gjelder følgende utleieobjekter: Grillanlegget, Teltplassen og Gapahuken på Alsvik, og Gapahukene på Gramstad. Alle utleieobjektene kan forhåndsreserveres via kommunens automatiske bookingsystem.  

INFORMASJON OM BOOKINGEN

Det tillates kun reservasjon i maks to etterfølgende dager. Hver dag må da bestilles separat. Det betyr at f.eks. en 12 timers økt ikke bookes fra kl 18:00 dag 1. Det vil ikke være nok timer igjen av døgnet til dette. Da må det bookes 6 timer dag 1 og 6 timer dag 2.

Husk å kun reservere anleggene innenfor det tidspunkt du ønskes benyttet. Anleggene er åpne og gratis for publikum og benyttes under eget ansvar.

Husk at anleggene er offentlige friluftsbygg!

 

NB!

Vi anbefaler dere å benytte en annen nettleser enn Internet Explorer, f. eks. Google Chrome når dere skal benytte kommunens bookingsystem. Vi har dessverre opplevd problemer med bookingsystemet når Internet Explorer er benyttet.

Ved større arrangement som går over flere dager skal bestillinger gå via Sandnes kommune v/ Park, idrett og vei tlf: 51 33 58 00. Leier skal sørge for ro og orden og forlate området i samme stand som når en kom.

 

INFORMASJON OM ALSVIK

Alsvik har et enkelt toalettanlegg, husk å ta med toalettpapir, våtservietter og drikkevann. Vi minner om generell båndtvang for hunder i perioden 1. april til 20. august.

Alsvik er skiltet fra riksvei 13 ved Lutsi. På Alsvik finnes det tre grillsteder i nærheten av parkeringsplassen inne på området til natursenteret. Grillstedene er lett tilgjengelige for hele familien. Kart finnes her.

Grillplass

Grillanlegget består av en åpen overbygd plass inne på tunet ved Alvik. Det er utplassert to store griller under taket, samt en grill utenfor. Det er benker og sitteplasser under tak til ca. 50 personer.

Teltplass

Teltplassen ligger i ytterkant av balløkka. Her disponeres bålplassen med bord/benk. Telt skal fortrinnsvis settes opp mellom trærne utenfor balløkka slik at disse ikke hindrer aktiviteten på balløkka.

Gapahuken

Gapahuken ligger på høyre siden når en går inn mot tunet på Alsvik, ca. 100 meter fra parkeringsplassen. Gapahuken har bålplass inne og overnattingskapasitet til ca. en skoleklasse.

Området er et godt startpunkt for mange fine turer. Les mer om turforslagene ved å klikke på denne linken. 

 

INFORMASJON OM GRAMSTAD

Gramstad ligger 10 minutter fra Sandnes sentrum og midt i Nord-Jærens største friluftsområde. Følg Daleveien og kjør forbi Aspervika og Sandvika. Ta opp Fjogstadveien med skilt merket til Dalsnuten. Kjør bakken til topps og parker på en av de to parkeringsplassene på toppen av bakken.

Offentlig transport kan og benyttes til Gramstad. Buss nr. 18 går fra Sandnes sentrum til Dale. Man kan gå av bussen ved Stronda og gå ca. 3 km langs veien opp til Gramstad. Man kan også følge merkete turstier fra enten Hana, Asperholen eller Dale.

Gapahukene på Gramstad er under oppføring, og vil bli lagt ut som utleieobjekter i systemet etter hvert som de er ferdige til bruk.

All overnatting skal bookes.

Gapahukene er offentlige friluftsbygg, og følgende regler gjelder:

  • Røyking forbudt                                                                                           
  • Bål og grilling forbudt, utenom avsatte plasser          
  • Alkohol forbudt          

Den store gapahuken er klar til bruk. Den er bygget i grindbyggtradisjon, hovedsakelig av trær fra stedet. Gapahuken har sitteplass til ca. 20 personer, pluss 6 rullestoler, kroker til ca. 8 hengekøyer, samt en to-del bålgrue. Den egner seg derfor bra til skoleklasser og andre større grupper på dagstur, og litt mindre grupper for overnatting.

Mer informasjon de andre 4 gapahukene kommer når de er klare.

 

 

Publisert: 20.03.2019 14:23
Sist endret: 07.05.2019 10:15