Booking

Innhold

Booking

Sandnes kommune gir deg mulighet til å bestille tid på ulike utleieobjekter.

Viktig informasjon fra Rogaland Brann og Redning angående bålforbud:

HUSK DET GENERELLE BÅLFORBUDET Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål og grill, også engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark. Under normale forhold kan tilrettelagte bålplasser benyttes.

Alle må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at det ikke oppstår brann. Dette gjelder alle, hele tiden og over alt.

Les mer på Rogaland brann og redning IK sine nettsider.

 

GENERELL INFORMASJON

Sandnes kommune gir deg mulighet til å bestille tid på ulike utleieobjekter.

Dette gjelder følgende utleieobjekter: Grillanlegget, Teltplassen og Gapahuken på Alsvik, og Gapahukene på Gramstad. Alle utleieobjektene kan forhåndsreserveres via Aktiv kommune.

Husk å kun reservere anleggene innenfor det tidspunkt du ønskes benyttet. Anleggene er åpne og gratis for publikum og benyttes under eget ansvar.

 

Gapahukene er offentlige friluftsbygg, og følgende regler gjelder:

  • Røyking forbudt                                                                                           
  • Bål og grilling forbudt, utenom avsatte plasser          
  • Alkohol forbudt 

Husk at anleggene er offentlige friluftsbygg!

Leier skal sørge for ro og orden og forlate området i samme stand som når en kom.

Ved større arrangement  (over 300 deltakere) og arrangement som har mer enn to overnatting skal Sandnes kommune v/ Park, idrett og vei kontaktes i forkant av booking. 

 

INFORMASJON OM ALSVIK

Alsvik har et enkelt toalettanlegg som er utstyrt med toalettpapir og såpe. Toalettet er tilrettelagt for rullestol. Vannet kan ikke drikkes før det kokes. Vi anbefaler derfor at eget vann medbringes. Vi minner om generell båndtvang for hunder i perioden 1. april til 20. august.

Alsvik er skiltet fra riksvei 13 ved Lutsi. På Alsvik finnes det tre grillplasser inne på området til natursenteret. Disse er i gangavstand fra parkeringsplassen. Grillplassene er lett tilgjengelige for hele familien. Kart finnes her.

Grillplass

Grillanlegget består av en åpen overbygd plass inne på tunet ved Alsvik. Det er utplassert to store griller under taket, samt en bålplass utenfor. Det er benker og sitteplasser under tak til ca. 50 personer. I tillegg er det sitteplasser ute.

Teltplass

Teltplassen ligger i ytterkant av balløkka. Her disponeres bålplassen med bord/benk. Telt skal fortrinnsvis settes opp mellom trærne utenfor balløkka slik at disse ikke hindrer aktiviteten på balløkka. Det plass til ca. 10 telt på teltplassen. Det er også mulig å henge opp hengekøyer i skogen.

Gapahuken

Gapahuken ligger på høyre side på vei mot tunet på Alsvik, ca. 100 meter fra parkeringsplassen. Gapahuken har bålplass inne og overnattingskapasitet til ca. en skoleklasse.

 

I tillegg til disse anleggene finnes det en fin turvei i området. Denne turveien leder ned til Kyllesvatnet. Turveien ble oppgradert i 2019 og er nå tilpasset rullestol. 

 

Alsvik er et godt startpunkt for mange fine turer. Les mer om turforslagene ved å klikke på denne linken. 

 

INFORMASJON OM GRAMSTAD

Gramstad ligger 10 minutter fra Sandnes sentrum og midt i Nord-Jærens største friluftsområde. Følg Daleveien og kjør forbi Aspervika og Sandvika. Ta opp Fjogstadveien med skilt merket til Dalsnuten. Kjør bakken til topps og parker på en av de to parkeringsplassene på toppen av bakken.

Offentlig transport kan og benyttes til Gramstad. Bussrute nr. 29 går fra Sandnes sentrum til Dale. Man kan gå av bussen ved Gramstad og gå ca. 3 km langs veien opp til Gramstad. Man kan også følge merkete turstier fra enten Hana, Asperholen eller Dale.         

Det er bygget 5 gapahuker på Gramstad som kan forhåndsreserveres gjennom Aktiv kommune.

Den største gapahuken kalles Huldra. Denne gapahuken er bygget i grindbyggtradisjon, hovedsakelig av trær fra stedet. Gapahuken har sitteplass til ca. 20 personer, pluss 6 rullestoler, mulighet for å henge opp hengekøyer, samt en to-delt bålgrue. 

De fire mindre gapahukene kalles Veslefrikk, Gullhår, Tyrihans og Reveenka. Her kan du sitte å spise nista di eller overnatte. Det er plass til 7-8 personer i hver av gapahukene. Alle gapahukene er skiltet med sitt navn.

Gapahukene er plassert i et tun med en felles bålplass i midten.

Disse 5 gapahukene egner seg godt til skoleklasser og andre større grupper på dagstur, og overnatting. Samtlige gapahuker er tilpasset rullestolbrukere.

Publisert: 20.03.2019 14:23
Sist endret: 26.01.2021 12:11