Tilskudd til etablering av bolig

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?

Tilskudd til etablering av bolig

Personer som ikke klarer å betjene et startlån som er stort nok til å finansiere en egnet bolig, kan søke om tilskudd til etablering. Tilskudd til etablering skal bidra til å skaffe egnede boliger for vanskeligstilte på boligmarkedet. Tilskuddet skal også sikre at vanskeligstilte kan bli boende i en egnet bolig. Kommunen forvalter tilskuddet som gis til privatpersoner. Startlån og tilskudd kan gis til kjøp av ny eller brukt bolig. Tilskudd til etablering blir vanligvis brukt som toppfinansiering når en bolig skal finansieres. Hvor mye tilskudd som blir gitt, avhenger av husstandens økonomi og hvor stort startlån husstanden kan betjene.

Hvem kan få tilskudd til etablering?

Tilskudd til etablering kan gis til enkeltpersoner/husstander med varig lav inntekt og som ikke er i stand til å betjene fullt lån til egnet bolig. Ordningen er behovsprøvd og bare de aller mest vanskeligstilte kan regne med å få tilskudd.  Etterspørselen etter tilskudd er stor, og prioriteringen av søknadene vil variere fra kommune til kommune.

Slik søker du om tilskudd til etablering

Søknad om startlån og tilskudd sendes til boligtjenesten. Du kan også søke startlån og tilskudd elektronisk på http://www.husbanken.no Når du har skrevet under på søknaden gir du samtidig fullmakt til kommunen til å innhente kredittopplysninger.

Boligtjenesten

Besøksadresse: Haakon 7's gate 8, 4319 Sandnes