Utlevering av matavfallsposer

Utlevering av matavfallsposer

Fra og med januar 2020 kan du som bor i Sandnes bestille matavfallsposer og få levert dem levert hjem til deg når du ønsker. Du kan også hente posene i idrettshallene, bibliotekene og på rådhuset.

Tidligere kjørte kommunen ut to ruller med matavfallsposer til alle husstander i Sandnes. Dette ble gjort én gang i året - ofte litt utpå høsten. Ordningen var kostbar og tungvint for kommunen, og dekket ikke alles behov. Noen husholdninger bruker kun én rull poser i året, mens andre bruker fire-fem. Derfor innfører nå kommunen en ny ordning.

I løpet av januar kan du bestille matavfallsposer akkurat når du trenger det og få dem levert hjem til deg. Det kan du gjøre i appen «Renovasjon i Sandnes» eller på kommunens nettsider.
- På denne måten sikrer vi at alle de som ønsker poser får det en enkel måte, sier Jan Egil Gjerseth, avdelingsleder for miljø og renovasjon i Sandnes kommune.

Utkjøringen av rullene vil foregå gjennom bruk av eksisterende kjøreruter for avisdistribusjon. Dette for å unngå ekstra belastning på trafikken og miljøet.

Nytt av året er også at det går an å hente matavfallsposer i idrettshallene. Det kan du allerede gjøre nå.

Slik kan du få tak i matavfallsposer i 2020:
- Hjemkjøring (opptil to ganger per år). Bestilling via nettside og app. Blir tilgjengelig i løpet januar 2020.
- I billettluke eller vaktbu i idrettshallene på ettermiddager og i helgene.
- På nærmeste bibliotek (i åpningstiden).
- På Servicekontoret i Sandnes rådhus (telefon eller oppmøte i åpningstiden).
- På Forsand rådhus og på Myra gjenvinningsstasjon (i åpningstidene).
- Bor du i sameie eller borettslag, kan styreleder/kontaktperson bestille poser på www.hentavfall.no

Slik kan du få oversikt over tømmedatoene hjemme hos deg:
- Last ned appen «Renovasjon i Sandnes» (AppStore og Google Play) eller
- Last ned tømmekalender fra kommunens hjemmesider eller
- Ta kontakt med Servicekontoret (51 33 60 00).

www.sandnes.kommune.no/avfall

Publisert: 02.12.2019 10:46