UKM - digitalt i Sandnes

UKM - digitalt i Sandnes

UKM fylkesmønstringen i Rogaland skulle gått av stabelen i Sauda i mars. Denne måtte avlyses og Rogaland fylkeskommune har jobbet med alternative opplegg for alle ungdommene som skulle ha deltatt.

Det ble tidlig klart at det eneste alternativet en kunne gjennomføre i år ville være et digitalt arrangement. Sandnes kommune har i mange år har bidratt inn i UKM Rogaland, som teknisk arrangør, med ressurspersoner på nettredaksjon, «livestreaming» og konsertproduksjon. Derfor ble Sandnes utfordret på planlegging og gjennomføring av et slikt arrangement.

I ungdomshuset L54 i sentrum ble det rigget scene og studio hvor alle innslag kunne få opptre. To hele helger i september var satt av til arrangementet. Til sammen 31 sceneinnslag er nå tatt opp i dette studio. I ettertid legges det på konferansierkommentarer og en digital kunstutstilling klargjøres. Det hele sys sammen av en profesjonell produsent og skal presenteres i 3 forestillinger på UKM Rogaland sine nettsider i november.

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra alle involverte på gjennomføringen. UKM Rogaland presenteres digitalt for før første gang i historien. Sandnes har lagt til rette for profesjonelle forhold på scenen og i studio. Dette gir deltakerne et opptak for minneboken, og et lite plaster på såret i et år der det det meste har blitt avlyst.

/Kulturavdelingen

Publisert: 29.09.2020 11:10