Tilgjengelighetsprisen 2018 - Kom med innspill til kandidater

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?

Tilgjengelighetsprisen 2018 - Kom med innspill til kandidater

Tilgjengelighetsprisen tildeles enkeltpersoner, organisasjoner eller bedrifter som har gjort en spesielt verdifull innsats for å skape et universelt utformet Rogaland. Dette kan være i lokalmiljøet, kommunen eller i fylket.Prisen består av et diplom og et pengebeløp på 50.000 kr. Frist for å sende inn forslag til kandidater er 15. september 2018.

Alle kan foreslå kandidater til prisen.

Forslag sendes til:

Rogaland fylkeskommune,
Postboks 130,
4001 Stavanger.

eller på mail til paal.kloster@rogfk.no

Frist for å sende inn forslag til kandidater er 15. september 2018.

Kriterier:

1. Tilgjengelighetsprisen tildeles enkeltpersoner, organisasjoner eller bedrifter som har gjort en spesielt verdifull innsats for å skape et universelt utformet Rogaland. Dette kan være i lokalmiljøet, kommunen eller i fylket.

2. Prinsippene for universell utforming skal ligge til grunn for prisen: Universell utforming er utforming av produkter og omgivelser på en slik måte at de kan brukes av alle mennesker i så stor utstrekning som mulig, uten behov for tilpassing og en spesiell utforming.

3. Satsingsområdene i Fylkesdelplan for universell utforming definerer prisens virkeområde:
    - Kunnskap og kompetanse
    - Bygg og anlegg
    - Uteområder, friluftsliv og kulturminner
    - Informasjons- og kommunikasjonsteknologi
    - Samferdsel
    - Reiseliv, næringsutvikling og innovasjon

4. Formelle krav:
    - Fristen for å foreslå kandidater til prisen er 15. september.
    - Forslag til kandidater skal sendes inn skriftlig, med en kortfattet begrunnelse for forslaget.
    - Alle kan foreslå kandidater til prisen. Det er mulig å foreslå flere tiltak/løsninger, også de som man selv har vært involvert i.

5. Prisen deles ut etter følgende kriterier:
    - Priskandidaten har vist stor kreativitet og nytenking for å oppnå universelt utforma tiltak/løsninger.
    - Tiltaket/løsningen må ha høy kvalitet.
    - Tiltaket/løsningen må være tatt i bruk.

6. Bedømmelse:
    - Fylkesrådet for funksjonshemmedes arbeidsutvalg velger ut forslag til tre prioriterte kandidater, som legges fram for fylkesrådet.
    - Fylkesrådet for funksjonshemmede innstiller én vinner til fylkestinget.
    - Tiltaket/løsningen vurderes ut fra et helhetlig kvalitetsperspektiv.
    - Universell utforming, innovasjon, materialvalg, funksjonalitet, estetikk, bærekraft og brukeropplevelse inngår i helhetsperspektivet.
    - Brukermedvirkning i utvikling av tiltaket/løsningen skal vektlegges.

7. Prisen deles ut i Rogaland fylkestings møte i desember en gang hvert år, og består av et diplom og et prisbeløp på kr 50 000,-. Dersom det et år ikke finnes kandidater som fyller kriteriene, deles prisen ikke ut.
Publisert: 07.06.2018 12:01
Sist endret: 07.06.2018 12:01