Slik blir årets 17. mai-feiring i Sandnes

Slik blir årets 17. mai-feiring i Sandnes

Jovisst blir det 17. mai i år også. Feiringen blir riktignok litt annerledes på grunn av korona-situasjonen, men det trenger ikke å legge noen demper på stemningen.

Den aller største forskjellen er begrensningen i forhold til folkeansamlinger. I år må vi holde avstand og unngå å gå oppi hverandre, og de vanlige 17. mai-aktivitetene blir vanskelige å gjennomføre. Det er også grunnen til at tidspunktene for de ulike markeringene i Sandnes ikke blir annonsert på forhånd.

- Dette blir en annerledes nasjonaldag, men vi oppfordrer likevel alle til å feire og kose seg så mye de bare klarer. Skap en uforglemmelig dag for barna, sier leder av 17. mai-komiteen Pål Morten Borgli.

Årets feiring vil følge anbefalingene fra norske helsemyndigheter. Arrangementer på skolene er derfor avlyst, og det er også kommunedelsarrangementene. De største arrangementene i Sandnes finner sted på nuter og på fjorden. Veteranskipet MS «Sandnes» vil lede en båtkonvoi som skal seile en runde i distriktet. I den anledning har Borgli følgende oppfordring:

- Det kommer til å bli et vakkert skue jeg håper mange vil få glede av. Vi ber om at folk unngår å oppsøke steder med store ansamlinger av andre skuelystne, og heller finner seg en egen brygge, nut eller knaus der de kan nyte synet uten så mange andre - og med minst én meters avstand.

Det er gode muligheter til å følge konvoien og få ekte 17. mai-stemning fra stua. Både Sandnesposten og TV Vest vil vise smakebiter fra feiringen i Sandnes utover dagen. Ordførerens tale kan ses på kommunens nettsider og på Facebook søndag klokken 11.

Se årets program.

Publisert: 14.05.2020 09:58