Sandnes samarbeider med UiS om grunnforhold i sentrum

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?

Sandnes samarbeider med UiS om grunnforhold i sentrum

Doktorgradprosjekt skal gi mer kunnskap om grunnforholdene i sentrum

Sandnes kommune innleder et tverrfaglig samarbeidsprosjekt med Forskningsrådet, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Oviedo, Spania. Prosjektet er et 3- årig doktorgradprosjekt. Formålet med prosjektet er å fremskaffe mer og bedre kunnskap om grunnforholdene i sentrumsnære områder av Sandnes by.

Hensyn til klimautvikling er viktig for Sandnes kommune når byen skal utvikles videre. Det kan medføre kommunen må vurdere særskilte tiltak i bygnings- og infrastrukturprosjekter. Ytre påvirkninger som følge av endringer i vær- og klimaforhold, utbyggingspolitiske føringer og samfunnssikkerhet krever høy kunnskap om grunnforholdene.

Forskningsprosjektet vil gi ny kunnskap om utvikling av byer i marine avsetninger. Sandnes kommune vektlegger tett samarbeid med NVE, som er nasjonal myndighet innen denne disiplinen.

Universitetet i Stavanger er gradsgivende institusjon og studien gjennomføres i samfunnssikkerhetsmiljøet. Samarbeidet med universitetet i Oviedo, Spania åpner for internasjonal utveksling.

Publisert: 18.09.2017 13:20
Sist endret: 18.09.2017 13:20