Menn i helse

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?

Menn i helse

Informasjonsmøte 11. januar for de som kan tenke seg å bli fagarbeider i helse- og omsorgssektoren

I disse dager jakter Nav, tiltaksarrangører og Menn i helse på motiverte og egnede menn som kan tenke seg en framtidig jobb som fagarbeider i helse- og omsorgssektoren. Aktuelle menn melder seg på til informasjonsmøte 11. januar via denne lenken

«Menn i Helse» er samarbeidsprosjekt mellom NAV, kommunene, fylkeskommunen, fylkesmannen, KS og Helsedirektoratet der målet er å rekruttere flere menn til en sektor som har behov for flere hender i framtida.

Målgruppen for Menn i helse er menn mellom 25-55 år med rett til/mottar ytelse fra NAV. Deltakerne får tittelen helserekrutt under utdanningsløpet og tittelen helsefagarbeider etter bestått fagprøve. Det tilbys et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider.

Sandnes kommune har garantert for inntil 9 praksisplasser og 6 læreplasser for kullet som starter opp 2018. Det er Byhagen, Rundeskogen og Rovik Bo- og aktivitetssenter som skal ta imot utvalgte menn i en 12-ukers arbeidspraksis våren 2018.

På Nord-Jæren er det arbeidsgiverne Sola kommune, Sandnes kommune, Stavanger kommune og Randaberg kommune som deltar.

Modell for opplæring

30 deltakere får tre måneders praksisperiode ved sykehjem. 20 av disse blir valgt ut til å ha sommerjobb ved et sykehjem sommeren 2018. Høsten 2018 starter deltakerne på et kurs i ti måneder. Kurset er satt sammen av Vg1 Helse- og oppvekstfag og Vg2 Helsearbeiderfag. Etter endt kurs blir det en ny runde med sommerjobb i kommunen.

Fullført og bestått programfag på Vg1 og Vg2 gir kvalifiserte deltakere rett til å tegne lærekontrakt. Etter endt læretid skal deltakere gjennomføre en tre-dagers fagprøve som består av både teori og praksis.

Fagbrev utstedes når fagprøve, programfag og fellesfag er bestått.

Publisert: 22.12.2017 09:56
Sist endret: 22.12.2017 09:56