Kommunen vedtar forelegg

Kommunen vedtar forelegg

Sør-Vest politidistrikt har ilagt Sandnes kommune forelegg etter hendelse der en pasient døde i 2018. Kommunen vedtar forelegget.

Pasienten døde i sitt eget hjem kort tid etter utskriving fra sykehuset.

Sandnes kommune fikk forelegg på 600.000 kroner fra Sør-Vest politidistrikt for overtredelse av helsepersonelloven og el-tilsynsloven. Begrunnelsen er at kommunen burde gitt ansatte grundigere opplæring i bruken av ernæringspumper.

Kommunen er ferdig med gjennomgangen av det juridiske grunnlaget, og vedtar forelegget.
- Dødsfallet er sterkt beklagelig, og har gjort inntrykk på alle involverte. Det er viktig å ta lærdom av denne triste hendelsen slik at dette ikke kan skje igjen. Vi har laget nye rutiner som sikrer at våre ansatte får nødvendig opplæring, sier kommunedirektør Bodil Sivertsen.

Helse Stavanger HF gikk tilsvarende forelegg, og har nylig vedtatt dette.

Publisert: 13.05.2022 12:48
Sist endret: 13.05.2022 12:48