Kan du klare deg selv i minst tre døgn?

Kan du klare deg selv i minst tre døgn?

Pandemi, krig i Europa, cybertrusler og ekstremvær. Å være i stand til å stå imot kriser er mer aktuelt enn på lenge – også for oss i Sandnes.

I dag starter den nasjonale Egenberedskapsuka 2022, som arrangeres av DSB i samarbeid med kommuner over hele landet.

Vi som bor i trygge og stabile Norge er vant til at det meste stort sett fungerer som det skal. Det er veldig mange tjenester og funksjoner vi er avhengig av for at vårt daglige liv skal gå rundt uten store problemer.
- Denne avhengigheten gjør oss sårbare. Bortfall av kritisk infrastruktur, for eksempel strøm, vann og mobilnett, kan snu opp-ned på den vante tilværelsen vår. Derfor er det lurt å tenke gjennom hva du trenger for å klare deg noen dager på egenhånd, sier beredskapssjef Thomas Hebo i Sandnes kommune.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler at alle husstander i Norge tar noen enkle grep for å bedre sin egenberedskap. DSB har utarbeidet konkrete råd for alle innbyggere som du kan lese på sikkerhverdag.no. Her finner du blant annet eksempler på hva et beredskapslager hjemme kan inneholde for at du skal kunne klare deg i minst tre døgn.

Torsdag 3. november besøker beredskapssjefen og representanter fra Sivilforsvaret fem ungdomsskoler i Sandnes (Høyland, Øygard, Lundehaugen, Giske og Skeiane). Her vil de fortelle elevene om hvor viktig det er å sette seg i stand til å ta vare på seg selv under kriser.
- Hovedbudskapet til ungdommene er det samme til som alle andre i befolkningen. Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon. På den måten er du en del av Norges beredskap, sier Hebo.

Publisert: 31.10.2022 07:47
Sist endret: 23.11.2022 13:58