Informasjon til skolene

Informasjon til skolene

På denne siden har vi samlet informasjon til skolene om korona-situasjonen. Oppdatert 1. april 2020.

Corona contagion – information for parents in other languages

Delvis åpning av barnehager og skoler etter påske

1. til 4. trinn ved skolene og SFO åpner igjen fra og med 27. april. Les nyheten her

Informasjon til skolene om korona

Folkehelseinstituttet har en egen side med informasjon til skoler, SFO og barnehager.

Se felles pressemelding om stenging av skoler og barnehager.

Ved smitte eller mistanke om smitte blant elever og lærere følger kommunen retningslinjene fra folkehelseinstituttet.

Kun elever der begge foresatte har kritiske samfunnsfunksjoner har rett på et oppholdstilbud på sin skole.

Når det gjelder barn med store avlastningsbehov vil kommunen ta individuelle vurderinger for å ivareta de aktuelle familiene.

Hjemmeopplæring ved stengt skole

Alle elevene har i denne perioden rett til opplæring hjemme, og det er skolenes ansvar å sørge for dette. Alle skolene må derfor utarbeide en plan for opplæringen, slik at elevene kan jobbe hjemmefra.

Når elevene er hjemme skal skolen i størst mulig grad tilrettelegge for at elevene kan utføre skolearbeid hjemme. Alle elever i Sandnesskolen har tilgang til hver sin Chromebook og digitale læringsplattformer som kan brukes til dette. Dette forutsetter internettilgang hjemme.

Vi oppfordrer foresatte til å følge opp elevenes hjemmeopplæring og følge med på informasjon gitt fra skolen.

Tiltak på skolene

Det er innført forsterket renhold på skolene.

Spørsmål?

Alle henvendelser rettes til den enkelte skole.

Tilbakebetaling av fakturaer for barnehage og SFO

Les om "Tilbakebetaling av fakturaer for barnehage og SFO" her.

Kommunale tjenester

• Sandnesskolens “hjertetelefon"
    Hjertetelefonen er et kontaktpunkt for elever som trenger å snakke med noen. Nummeret til den enkeltes skoles hjertetelefon ligger på skolenes egne hjemmesider.

• Barnevernstjenesten (Barne- og familieenheten)
    Barneverntjenesten kan kontaktes via administrasjonen i barne og familieenheten som er tilgjengelig mellom kl. 07.45 – 15.15 på telefon 51 33 63 00.

• Barnevernvakten er alltid tilgjengelig på telefon 905 41 321. Barnevernvakten kan også nås på barnevernvakten@sandnes.kommune.no

• Ressurssenter for barn og familie \ psykisk helse
    Avdelingen har ansatte tilgjengelige på telefon 51 33 66 70, eller du kan ta kontakt med Barne- og familieenheten på telefon 51 33 63 00.
    Dere kan også sende inn henvendelser på mail til bfe.ressursenteret@sandnes.kommune.no
    Barn og foreldre kan kontakte oss og få informasjon, råd og veiledning mellom kl. 08.30-15.30 hver dag mandag-fredag.
    Vi er også tilgjengelige på Facebook:

• Helsestasjon for ungdom (HFU)
    Kontakttelefonen til helsesykepleier når skolene og HFU er stengt:
    HFU – Hilde Egenæs 917 46 948 åpen mellom kl. 09.00- 14.00.

• Helsesykepleiere i skolene:

• Barneskole
      Ingunn Moi Haugen 904 02 381
      Telefonen er åpen mellom kl. 09.00-14.00 mandag til fredag.

• Ungdomskole
      Ingunn Moi Haugen 904 02 381
      Telefonen er åpen mellom kl. 09.00-14.00 mandag til fredag.

• Videregående skole
      Hilde Egenæs 917 46 948

• Familier for første gang / NFP
      Grete Olsen-Hagen
      Teamleder/veileder, Familie for første gang (NFP)
      Mobil: 482 58 755
      Rekruttering ut fra inklusjonskriteriene opprettholdes.

• PPT
      Er tilgjengelig på e-post eller telefon.
      Leder: Else Marie Vassdal
      Avdelingsleder skole: Elisabeth Bjørnsson Bø: 970 90 941
      Avdelingsleder førskole: Birgithe Ogne: 992 52 768

Mandag 16. mars: Pressekonferanse for barn

Mandag 16. mars holdt statsminister, Erna Solberg, pressekonferanse for barna om koronaviruset og hvordan smittefaren nå snur opp-ned på vår hverdag. Barna hadde selv fått melde inn spørsmål til pressekonferansen og de hadde, som barn alltid har, mange gode spørsmål.

Pressekonferansen i sin helhet kan sees her.

Noe av det barna lurte mest på var om de kan være sammen med vennene sine nå. Svaret på det er at barna kan ha kontakt med 1-2 venner, men det må være de samme vennene gjennom hele denne perioden, at de må møtes ute og at de må holde avstand når de er sammen.

Mange lurer også på hvor lenge skolen skal være stengt, om det blir noen 17. mai feiring og hva som skjer med sommerferien. Her har vi foreløpig ikke noe svar. Det vi vet er at skolene er stengt frem til og med 26. mars, men at det kan bli lenger.

Barna er dessuten veldig omsorgsfulle og bekymrer seg for alt fra klassevenner som ikke har det bra nå og for besteforeldrene som er mye alene til om foreldrenes jobb forsvinner. Barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad, oppfordret barna til å ringe eller sende meldinger til både klassevenner og besteforeldre, og til å snakke med en voksen dersom de er bekymret. Statsministeren kunne dessuten opplyse om at regjeringen setter av penger og tilrettelegger på andre måter for å sikre arbeidsplassene til foreldrene.

Et annet tema som barna lurte på, er hva man kan gjøre for å holde seg frisk. Å vaske hendene godt og ofte, er det viktigste vi kan gjøre for å begrense smittene. I tillegg kan man sørge for nok søvn, sunt kosthold og trening for å holde eget immunforsvar sterkt.

Se også

Nettsiden "Informasjon om koronaviruset" samler vi informasjon fra kommunen om koronaviruset

Publisert: 12.03.2020 11:14
Sist endret: 12.05.2020 13:14