Eventyruka 2019

Innhold

Eventyruka 2019

Starter tirsdag 24. september. Høydepunktet blir Eventyrstien fredag kveld

Den tradisjonsrike Eventyruka starter tirsdag 24. september. Eventyruka drives av kulturavdelingen i Sandnes kommune og Sandnes kulturskole. Det innebærer en hel uke med eventyrformidling til barn og unge i Sandnes. I løpet av uka er det tilbud som skal favne skoleklasser, barnehager og alle barn og barnefamilier i Sandnes. Elever i 2. klasse blir invitert til fortellerstunder. Barnehagene blir invitert til å delta i eventyropptog i Langgata der de også får oppleve en forestilling. Her er de ulike arrangementene:

24.-28.september – Fortellerstunder

Andreklassene i Sandnes får besøk av eventyrfortellere på skolene. De sentrumsnære skolene drar inn til biblioteket og får sine fortellerstunder der. Dette prosjektet er et samarbeid med Den kulturelle skolesekken.

24.-25. september – Fortellerkveld for voksne

Sant og usant, med Otto Nilsen og Nina Næsheim. Alt dette skjer på bakrommet på Melkebaren, så ta med deg god lattermuskel og godt humør, for dette blir gøy!

Torsdag 26. september kl. 11 – Barnehagetoget

I barnehagetoget marsjerer ca. 700 utkledde barnehagebarn fra Kirkeparken, via Lanternen og inn i Langgata. Utenfor Søstrene Grene blir det konsert med Randi Tveit Egeland og band.

Fredag 27. september kl. 18 – 20 – Eventyrstien.

I Sandvedparken gleder mellom 800 og 900 aktører seg, i all hovedsak fra kulturskolen og Vågen vgs., til å ta imot det store publikummet som ventes. Lysdesignen, innslagene, stemningen og alle de involverte har igjen forvandlet parken til en eventyrpark. Kl. 20.00 blir det konsert med Galen i halen på scenen i amfiet.

Nytt i år: Alvesti! Et lite område er satt av på Eventyrstien for de aller yngste (opp til fire år). Sammen med en voksen kan de yngste puljevis gå trygt gjennom et fortryllende landskap med små alvemodeller, laget av elever ved kunstfag på kulturskolen.

Lørdag 28. september kl. 11-14 – Eventyrtorget

I Langgata lager Sandnes bibliotek, sammen med Kulturavdelingen aktiviteter for og med ungene. Nina Næsheim sitter i lavvoen og forteller eventyr for små bytroll. Speidere lager bål og pinnebrød, og Sture Mønnich spiller. En liten oase i handlegaten. Barn oppfordres til å kle seg ut!

Publisert: 23.09.2019 12:59
Sist endret: 10.10.2019 10:34