Korona-informasjon fra Sandnes kommune

Korona-informasjon fra Sandnes kommune

Siste oppdatering: Fredag 15. januar kl. 09.45

Smittesituasjonen i Sandnes

Hver dag klokken 09.00 legger vi ut informasjon om nye smittetilfeller (dette er samlede tall fra dagen før).

Siste nyheter om korona

Nytt smittetilfelle på Hana skole (fredag 15. januar)

Nytt smittetilfelle på Øygard ungdomsskole (onsdag 13. januar)

Barneskolene fortsetter på rødt nivå (mandag 11. januar)

Ny koronaforskrift (mandag 4. januar)

Retningslinjer for besøk i sykehjem (4. januar)

Korona-regler for Sandnes kommune

Ny forskrift ble vedtatt mandag 4. januar.

Nasjonale regler og anbefalinger

Søndag 3. januar presenterte regjeringen nye koronatiltak. Disse gjelder fra 4. til og med 18. januar:

Les alle nasjonale regler og anbefalinger på helsenorge.no.

Akutt helsehjelp

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

Koronatesting

Alle som mistenker at de er smittet av covid-19 kan bli testet uten vurdering fra legen. Du kan bestille time for testing på nettstedet c19.no. Det er viktig at du setter deg inn i FHI sine testkriterier før du bestiller time. Alle som bestiller time for testing skal være i karantene til svaret på testen foreligger.

Testingen skjer ved Klepp og Time legevakt. Adressen er Olav Hålandsveg 2, 4352 Kleppe.

Det er viktig at ingen møter opp uten avtale. For å unngå unødvendig kø må du møte til avtalt tid, og ikke komme lenge før.

Kontakte legevakten?
På dagtid mellom kl. 08.00 og 15.00 kan du ringe legevakten på telefon 51 68 31 50.

På ettermiddag, kveld og helg kan du ringe legevakten på telefon 51 42 99 99.

Hvor og hvordan foregår testingen?

Testingen foregår ved Klepp og Time legevakt (på Klepp) hver dag. Alle som skal testes må bestille avtale først og få et oppmøtetidspunkt.

Du kan kjøre bil, sykle eller gå til teststasjonen, men du kan ikke bruke offentlig transport.

Helsepersonell kommer ut til deg i bilen og tar prøven ved hjelp av bomullspinner som stikkes inn i nesen.

Det er viktig å forberede barna på at det kommer en person i smittevernutstyr og tar prøve. Barnet kan sitte på fanget ditt i bilen.

Hvis du tester positivt for covid-19 blir du oppringt av kommunens medarbeidere, som umiddelbart vil gå i gang med smittesporing. Hvis du tester negativt, får du ikke automatisk beskjed, men du kan selv sjekke svaret på helsenorge.no. Svaret skal foreligge få dager etter testen. Innlogging skjer via ID-porten.

Information in other languages

Te zasady obowiązują w Nord-Jæren (Local corona rules in Polish 04.01.21)
Information to parents in 14 languages.

Social distancing in 22 languages.

About corona in 37 languages.
About "hjemmekarantene" and isolation in 37 languages.
Information about the Covid-19 vaccine i several languages.

Hva gjør jeg hvis jeg har symptomer?

Hvis du er syk, hold deg hjemme. Har du symptomer på covid-19 bør du teste deg. Les mer på fhi.no

Er du alvorlig syk må du kontakte fastlegen din eller legevakten for helsehjelp.

Hvordan kan jeg forebygge smitte?

Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person gjennom små dråper. Smitten kan skje gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster på personer som står i nærheten, ved direkte kontakt via hendene til den syke, eller ved indirekte kontakt via inventar eller gjenstander.

Husk derfor å vaske hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann. Bruk håndsprit når vask ikke er tilgjengelig.

På Folkehelseinstituttets nettsider kan du lese mer om hvordan du kan forebygge smitte

Skal du gjennomføre arrangement med flere enn 10 personer?

Dersom du skal gjennomføre et arrangement med flere enn 10 personer, må du registrere dette senest fem dager før på kommunens nettside.

Hvor finner jeg mer informasjon om vaksinering i Sandnes?

Det finner du på denne siden.

Publisert: 15.01.2021 08:59
Sist endret: 15.01.2021 09:48