Korona-informasjon fra Sandnes kommune

Korona-informasjon fra Sandnes kommune

Siste oppdatering: Torsdag 22. oktober klokken 09.00.

Nyheter om korona

Smitte ved to skoler (torsdag 22. oktober)

Tre nye koronatilfeller (tirsdag 20. oktober)

To nye smittetilfeller (onsdag 14. oktober)

Alle beboere testet negativt (tirsdag 13. oktober)

Mann i 40-årene testet positivt for korona (mandag 12. oktober)

Negative tester på Åse boas (fredag 9 oktober)

Nye retningslinjer for besøk på sykehjem (torsdag 8. oktober)

En ny koronasmittet (torsdag 8. oktober)

Fem har testet positivt (onsdag 7. oktober)

Nye negative testresultat på Åse boas (tirsdag 6. oktober)

To menn har testet positivt mandag kveld (mandag 5. oktober)

18 pasienter har testet negativt på Åse boas (mandag 5. oktober)

En av 49 har testet positivt på Åse boas (mandag 5. oktober)

Åse boas stengt for besøkende (mandag 5. oktober)
Mange smittet under busstur
 (23. september)

Informasjon fra myndighetene

Rådene til befolkningen kan endres på kort varsel. Følg med på informasjonen fra Folkehelseinstiuttet (FHI) om hvilke råd som er gjeldende til enhver tid.

Svar på de vanligste spørsmålene om koronavirus finner du på helsenorge.no. Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe den nasjonale informasjonstelefonen på 815 55 015 (hverdager 08-15.30).

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

Koronatesting

Alle som mistenker at de er smittet av covid-19 kan bli testet uten vurdering fra legen. Du kan bestille time for testing selv på nettstedet c19.no.

På dagtid mellom kl. 08.00 og 15.00 kan du ringe legevakten på telefon 51 68 31 50.

På ettermiddag, kveld og helg kan du ringe legevakten på telefon 51 42 99 99.

Testingen skjer ved Klepp og Time legevakt. Adressen er Olav Hålandsveg 2, 4352 Kleppe.

Det er viktig at ingen møter opp uten avtale. For å unngå unødvendig kø må du møte til avtalt tid, og ikke komme lenge før.

Information in other languages

Information to parents in 14 languages.
Social distancing in 22 languages.
About corona in 37 languages.
About "hjemmekarantene" and isolation in 37 languages.

Hva gjør jeg hvis jeg har symptomer?

Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke gå på jobb, skole eller barnehage. Er du alvorlig syk skal du fortsatt kontakte fastlegen din eller legevakten for helsehjelp. Personer i risikogruppen skal kontakte fastlegen sin for vurdering av testing.

Hvordan kan jeg forebygge smitte?

Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person gjennom små dråper. Smitten kan skje gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster på personer som står i nærheten, ved direkte kontakt via hendene til den syke, eller ved indirekte kontakt via inventar eller gjenstander.

Husk derfor å vaske hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann. Bruk håndsprit når vask ikke er tilgjengelig.

Ha med deg papirlommetørkle til å holde foran munn og nese når du hoster. Kast lommetørklet etter bruk og vask så hendene. Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.

På Folkehelseinstituttets nettsider kan du lese mer om hvordan du kan forebygge smitte her

Hvilke lover og regler gjelder?

Fylkesmannen i Rogaland har laget en oversikt over hvilke forskrifter som gjelder til enhver tid.

Hvordan forbereder Sandnes kommune seg på en pandemi?

Smittevernplan for Sandnes kommune (PDF).

Pandemiplan

Vaner som forebygger smitte - God hoste- og håndhygiene