Korona-informasjon fra Sandnes kommune

Korona-informasjon fra Sandnes kommune

Informasjon om testing og smittesituasjonen.

Smittesituasjonen i Sandnes

På hverdager legger vi ut informasjon om nye smittetilfeller før klokken 09.00.

Siste nyheter om korona

Kaller snart inn til tredje vaksinedose (8. oktober)

Gjeldende regler for besøk på sykehjem (28. september)

Ny drop-in på vaksinesenteret torsdag (4. oktober)

Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap (24. september)

Stor pågang hos legevakten (9. september)

Gjeldende korona-regler og anbefalinger

Norge har gått over til en "normal hverdag med økt beredskap" fra lørdag 25. september klokken 16.00. Les mer på regjeringen.no

Bestill koronatest

Alle som mistenker at de er smittet av covid-19 kan teste seg uten vurdering fra legen. Ikke ring legevakten for spørsmål om testing.

Bestill koronatest

Hvor og hvordan foregår testingen?

Testingen foregår ved Klepp og Time legevakt i Olav Hålandsveg 2 på Kleppe.

Bestill time først, og møt presist til avtalen din. Ikke ta kontakt med legevakten i Sandnes for spørsmål om testing.

Bor du på Forsand?
Legekontoret på Forsand utfører koronatester på mandager og torsdager klokken 11.15.

Hva skjer etter testing?

Du er i karantene helt til du får svar på testen din.

Hvis du tester positivt for covid-19 blir du oppringt av kommunens medarbeidere. Du må isolere deg for å unngå å smitte andre.

Hvis du tester negativt, får du ikke automatisk beskjed. Du kan sjekke svaret selv på helsenorge.no. Svaret blir normalt klart samme dag (eller dagen etter testen).

Hvordan kan jeg få tak i hurtigtest?

Sandnes kommune deler ut gratis hurtigtester til personer med nyoppståtte symptomer, og til nærkontakter til smittede. Det gjøres ved vaksinesenteret i Sandnes sentrum mandag-fredag i tidsrommet 13.00-16.30.

I helgene kan du hente gratis hurtigtester ved luftveislegevakten på Klepp mellom klokken 08.30-11.30 og 12.00-15.00.

Hurtigtester kan også kjøpes på apotek, dagligvarebutikk og bensinstasjon (må være CE-merket).

På Forsand kan du hente gratis hurtigtester på legekontoret.

Hvordan bruker jeg hurtigtesten?

Se egen oversikt om bruk av hurtigtest.

Jeg har nyoppståtte luftveissymptomer. Hva gjør jeg?

FHI har laget en oversikt:

Flytskjema fra FHI

Hvilke regler gjelder for nærkontakter? Og for karantene?

FHI har laget en oversikt her.

Information in other languages

Do you have any questions about COVID-19? The Directorate of Health's helpline is now available in English! Call 815 55 015, press #9+1

Masz pytanie dotyczace Covid-19( dziewietnascie )? Jest uruchomiona infolinia Dyrektoratu Zdrowia w jezyku polskim, dzwon 815 55 015, wybierz #9+2

Miyaad wax su'aalo ah ka qabtaa ku saabsan covid-19 Agaasinka Caafimaadka Norway taleefanka macluumaadka hadda waa af-Soomaali! Wac 815 55 015, taabo #9+4

Information to parents in 14 languages.

About corona in 37 languages.
About "hjemmekarantene" and isolation in 37 languages.
Information about the Covid-19 vaccine in several languages

Hvor finner jeg informasjon om vaksinering i Sandnes?

Vi har samlet all informasjon om vaksinering på denne siden.

Skal du besøke noen på sykehjem?

Les dette før du kommer.

Publisert: 08.08.2021 07:30
Sist endret: 08.10.2021 14:28