Informasjon om covid-19 i Sandnes kommune

Informasjon om covid-19 i Sandnes kommune

Siste oppdatering: Fredag 31. juli.

Informasjon om korona

Rådene til befolkningen kan endres på kort varsel. Følg med på informasjonen fra Folkehelseinstiuttet (FHI) om hvilke råd som er gjeldende til enhver tid.

Svar på de vanligste spørsmålene om koronavirus finner du på helsenorge.no.

Information in other languages

Information to parents in 14 languages.
Social distancing in 22 languages.
About corona in 37 languages.
About "hjemmekarantene" and isolation in 37 languages.

Nyheter fra kommunen

To nye med koronasmitte (mandag 10. august)

Nye regler for besøk i sykehjem gjeldene fra torsdag 6. august (torsdag 6. august)

Lørdag 1. august gjenåpner barne- og ungdomsidretten (fredag 31. juli)

Retningslinjer for besøk på sykehjem (torsdag 28. mai)

Åpning og bruk av idrettshaller (fredag 15. mai)

Forlenger avgiftsfri parkering (onsdag 13. mai)

Regjeringens plan og justering av koronatiltak (fredag 8. mai)

Retninglinjer for serverings- og skjenkestedene (torsdag 7. mai)

Sesongarbeidere i landbruket har innreisetillatelse (torsdag 7. mai)

Alle med koronasympton testast (torsdag 30. april)

Veileder for barnehagene (onsdag 15. april)

Bry deg! (onsdag 8. april)

Koronavirus, vann og avløp (fredag 27. mars)

Kommunen opprettholder tilskudd til frivillige organisasjone (tirsdag 24. mars)

Hvem skal testes?

Hvis du har symptomer som akutt luftveisinfeksjon og ett eller flere av disse symptomene: feber, hoste, tung pust, tap av smaks- eller luktesans skal du ringe fastlegen din. Fastlegen din avgjør om du bør testes. Hvis du skal testes, vil fastlegen din henvise deg til luftveislegevakten. På kveldstid og i helger, ring legevakten på 116 117. Det er viktig at du ringer først, og ikke møter opp på legekontor/legevakten uten avtale.

Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke gå på jobb, skole eller barnehage. Er du alvorlig syk skal du fortsatt kontakte fastlegen din eller legevakten for helsehjelp. Personer i risikogruppen skal kontakte fastlegen sin for vurdering av testing.

Husk god hoste- og håndhygiene

Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person gjennom små dråper. Smitten kan skje gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster på personer som står i nærheten, ved direkte kontakt via hendene til den syke, eller ved indirekte kontakt via inventar eller gjenstander.

Husk derfor å vaske hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann. Bruk håndsprit når vask ikke er tilgjengelig.

Ha med deg papirlommetørkle til å holde foran munn og nese når du hoster. Kast lommetørklet etter bruk og vask så hendene. Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.

På Folkehelseinstituttets nettsider kan du lese mer om hvordan du kan forebygge smitte her

Planer

Smittevernplan for Sandnes kommune (PDF).

Pandemiplan

Vaner som forebygger smitte - God hoste- og håndhygiene