Brøyting og salting i Sandnes

Brøyting og salting i Sandnes

Det har vært kaldt og glatt de siste døgnene, og vinteren ser ut til å bli værende en stund til. Dette er verdt å vite om vintervedlikehold av kommunale veier, fortau og sykkelveier.

Fra og med 1. november har Sandnes kommune vinterdrift. Det betyr at vi har døgnbemannet vaktordning, og rykker ut med brøyteploger og strøsand når det snør eller er glatt.

Bydrift har ansvaret for vintervedlikeholdet av 500 kilometer med kommunale veier, fortau og sykkelveier. Vi har også ansvar for parkeringsplassene ved skoler, barnehager og bo- og aktivitetssentre.

Busstraseer, store samferdselsårer og hovedsykkelveiene har høyeste prioritet, og blir derfor saltet. Når det snør og sludder er det fare for at saltet renner bort. Da har det ingen virkning, renner ut i naturen og er bortkastet bruk av ressurser. Vi gjør derfor nøye vurderinger av været før vi sender ut kjøretøyer for å salte.

Når det snør mye har vi noe lengre utrykningstid enn ellers. Vi ber om forståelse for at vi ikke klarer å være over alt samtidig.

Slik kan du hjelpe oss:

• Ikke parker biler, tilhengere, varebiler og bobiler ute på gata.
  • Sett avfallsdunkene inn på eiendommen din så raskt som mulig etter tømming.
  • Klipp hekkene slik at brøytebilsjåførene får oversikt over gatene.
  • Meld fra hvis du kommer over tomme strøkasser.

Slik kan du hjelpe deg selv og andre:

• Sko bilen, sykkelen og deg selv etter forholdene.
  • Tilpass farten etter forholdene.
  • Meld fra dersom du kommer over glatte eller nedsnødde veier, fortau og sykkelveier.

Her kan du melde fra til oss:
Ring vakttelefon (51 33 70 70) eller meld fra her.

Publisert: 12.01.2021 12:27
Sist endret: 20.01.2021 12:24