Borgerlig vielse

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?

Borgerlig vielse

Fra 1. januar 2018 overføres borgerlig vielse fra tingrettene til kommunene.

Tidspunkt

I Sandnes vil det være ordfører, varaordfører eller andre personer oppnevnt av bystyret som foretar vielser. Seremonien vil foregå i formannskapssalen i Sandnes rådhus torsdager og fredager mellom kl. 12.00 – 15.00. I tillegg tilbys vielser noen lørdager, på allerede fastsatte datoer. Det vil være noen unntak i skoleferier.

Kontakt

Avtale om borgerlig vielse gjøres med henvendelse til Sandnes kommune e-post: vielse@sandnes.kommune.no eller tlf. 51 33 50 00.

Erklæringer og attester

Før vielsen må brudeparet sørge for at egenerklæringer, forlovererklæringer og attester er sendt til folkeregisteret som skal bekrefte at vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt. Lenke til oversikt over skjema. Brudeparet må ha gyldig legitimasjon, som pass, førerkort eller bankkort med bilde med til vielsen.

Folkeregisteret vil deretter utstede en prøvingsattest som er gyldig i fire måneder. Denne må sendes til Sandnes kommune v/ politisk sekretariat pb 583, 4302 Sandnes eller leveres i Rådhuset senest to uker for vielsen. Alle spørsmål knyttet til prøvingen må rettes til folkeregisteret ved ditt regionale skattekontor. Endelig vielseattest vil bli ettersendt av folkeregisteret.

Frammøte

Brudepar, forlovere og gjester må møte i Sandnes rådhus 10 minutter før avtalt tid for vielse. Det skal være to vitner til stede under seremonien, som varer i 10 - 15 minutter.

Språk

Vielsen kan skje på norsk eller engelsk. For andre språk må brudeparet selv sørge for tolk.

Publisert: 15.09.2017 11:04
Sist endret: 15.09.2017 11:04