Benjaminprisen 2017 til Høyland ungdomsskole

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Benjaminprisen 2017 til Høyland ungdomsskole

Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt mot rasisme og diskriminering. Kunnskapsministeren vil overrekke prisen 30. januar og skolen får blant annet 100 000 kroner.

Benjaminprisen 2017 tildeles Høyland ungdomsskole for skolens langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering. Skolens satsing er preget av en nyskapende tilnærming som kombinerer integrering av minoritetselever med holdningsskapende arbeid rettet mot majoritetselever.

Prisen bærer navnet til Benjamin Hermansen som ble drept på Holmlia i 2001. Drapet på ham var rasistisk motivert. Skolene som mottar prisen arbeider aktivt mot rasisme og alle diskriminerende holdninger og handlinger. Prisutdelingen finner sted i tilknytning til den årlige markeringen av den internasjonale Holocaustdagen. Kunnskapsministeren overrekker prisen, og vinnerskolen får en sum på 100 000 kroner.

Juryen tildeler prisen for skolens langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering. Skolens satsing er preget av en nyskapende tilnærming som kombinerer integrering av minoritetselever med holdningsskapende arbeid rettet mot majoritetselever. Skolens holdning og tilnærming viser en bevissthet om at arbeid mot rasisme og diskriminering like mye handler om majoritetssamfunnets holdninger som gode integrerings- og inkluderingstiltak.

Benjaminprisen deles ut av kunnskapsministeren ved vinnerskolen 30. januar 2018.

 

Publisert: 14.12.2017 10:23
Sist endret: 14.12.2017 10:23