BARNAS BY: På atelier med Nilsi og Hansi!

BARNAS BY: På atelier med Nilsi og Hansi!

Årets Barnas by-kunstnere 2020, Nils-Thomas Økland og Hans Edward Hammonds, lanserer nå et prosjekt hvor de involverer barn i sitt kunstneriske arbeid på en helt ny måte.

Økland og Hammonds, bruker Youtube for å gjøre prosjektet mest mulig demokratisk, og for å gjøre det mulig for ca. 7000 barn i barneskolealder i Sandnes å delta. Idéen ble lansert rett før skolene stengte og ungene ble sendt hjem. Det kunne med andre ord ikke passet bedre!

Det som gjør dette prosjektet helt spesielt er at den kunstneriske prosessen snur samarbeidet mellom barn og kunstner på hodet. Barn har idéene - kunstnerne utfører.

Barn får bidra med sine idéer og følge den kunstneriske prosessen til kunstnerne gjennom flere episoder på Youtube.

- Dette blir et nytt og unikt konsept i Barnas by. Vi gleder oss til å følge prosessen; fra idé til «ferdig produkt», sier kultursjef Tone Stømø.

Lenke til Youtube-kanalen og invitasjonsvideo:

Mer om Barnas by:
www.sandnes.kommune.no/barnasby

For pressen:
For kontakt med kunstnerne, barn som deltar eller prosjektledelse:
Nina Osland, tlf: 97714810 epost: nina.osland@sandnes.kommune.no

/Kulturavdelingen.