Barn og unges kommunestyre 2021

Barn og unges kommunestyre 2021

Flinke og engasjerte elever fra 34 grunnskoler i Sandnes gjennomførte i går, 22. april, årets Barn og unges kommunestyre (BUKS).

BUKS ble gjennomført digitalt, ble ledet av ordfører Stanley Wirak og assistert av ung ordfører Sanna Rana.

Før en gikk løs på dagens saker var det et kulturelt innslag der Cecilie Aurora Langhelle, fiolin-elev ved Sandnes kulturskole. Hun spilte Reodors Ballade fra filmen Flåklypa Grand Prix.

Barna humanitære fond

Første sak var Barnas humanitære fond. Et fond bestående av ca. 80.000 kroner.

På forhånd hadde elevene vedtatt at pengene for 2020 skulle gå til SOS barnebyer sitt prosjekt for å støtte barn i familier som befinner seg i en dobbel krise, og som rammes særlig hardt av koronaepidemien.

I 2019 var det også SOS barnebyer som fikk flest stemmer. Da ville SOS barnebyer bruke pengene til å hjelpe barn som har foreldre som sitter i fengsel i Peru.

Lene Aarnes fra SOS barnebyer var med oss og presenterte hvordan pengene var blitt brukt.

Mindre tiltak

Den andre saken gjaldt en pott på til sammen kr. 100.000 som skulle gå til mindre tiltak.

Etter diskusjon i grupper ble pengene ble fordelt på 28 tiltak.

Store tiltak

Sist BUKS var det Riska ungdomsskole som fikk kr. 25.000 til asfalt på skatebane, og kr. 25.000 ble fordelt på barneskolene Buggeland, Smeaheia og Sandnes friskole.

Disse presenterte kort hvordan pengene var blitt brukt.

Deretter diskuterte elevene i grupper om hvem som skulle få pengene i år.

De fikk sjansen i plenum til å argumentere for og imot de 7 forslagene som gruppene hadde kommet fram til.

Til slutt var det Hommersåk barneskole som fikk kr 25.000 til gapahuk og Lundehaugen ungdomsskole som fikk kr. 25.000 til frisbeegolf.

Åpen post

Til slutt var det Åpen post, der elevene får mulighet til å ta opp store og små saker som opptar dem.

Fra adminstrasjonen stilte kommunedirektør Bodil Sivertsen samt representanter fra byutvikling og teknisk, skole, oppvekst, Kultur og næring og Eiendom og svarte på spørsmålene.

Før det hele ble rundet av, fikk elevene møte den nye Barne- og ungdomsrepresentanten i Sandnes, Anita Finnås Abramhamsen.

Dette var kjekt, sa ordføreren, og håpte han kom til å se de fleste elevrepresentantene igjen til neste års BUKS.

/Kulturavdelingen & Sandnesskolen

Elever fra 34 grunnskoler i Sandnes var i går med på årets Barn- og unges kommunestyre (BUKS). De fordelte bl.a. kr....

Posted by Kulturavdelingen i Sandnes kommune on Friday, April 23, 2021
Publisert: 23.04.2021 14:37