Arild Rostrup får Kulturprisen 2017

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?

Arild Rostrup får Kulturprisen 2017

Utvalg for kultur og oppvekst har enstemmig vedtak om å tildele Arild Rostrup årets kulturpris. Prisen består av kr 20.000 og et grafisk blad av en lokal kunstner.

Arild Rostrup tildeles kulturprisen for sitt engasjement med å bevare, og presentere bilder fra Sandnes. Forslagstiller skriver at i og med at Sandnes er en relativt ung by med mange innflyttere, vil det være viktig å kunne skape en stedsidentitet. Gode bildedokumentasjoner fra Sandnes kan bidra til dette, og det er trolig få som har flere Sandnes-bilder enn Arild Rostrup i den tidligere Fotosentralen i Langgata. Han har nå åpnet fotogalleri her hvor en del av bildene stilles ut og selges. Hans far drev butikken fra 1947, og de har dokumentert Sandnes sin historie med over 400 000 bilder som nå gjøres offentlige. Arild Rostrup har startet arbeidet med å digitalisere hele bildearkivet for fremtiden. Dette er et stort og viktig arbeid som mange vil få glede av, og som forteller Sandnes sin historie gjennom 70 år.

I tillegg til kulturprisen vil fire ungdommer får hvert sitt kulturstipend på 20 000 kr:

Andreas Wetås Jara

Andreas Wetås Jara er 18 år og går på Vågen vgs og er en ung og svært talentfull cellist, og har allerede klare mål for fremtiden om å gjøre profesjonell karriere. For tiden er han i Statoils talentutviklingsprogram: «Morgendagens helter», der han er en av fire unge talent som spiller med Stavanger Symfoniorkester på deres konserter i hoved- og klassikerserien. Han har allerede deltatt i flere større prosjekt, blant annet med multikunstneren Maja Ratkjes verk «Vannstand» i Stavanger konserthus, og med Ensemble Allegria i Stavanger Domkirke. Han har også spilt med ensemblet 1b1 på flere konserter. 1b1 er et kammerorkester på høyeste internasjonale nivå, tilknyttet UiS og som samler de dyktigeste utøvende musikkstudenter.

Stipendet fra Sandnes kommune vil bli brukt til innkjøp av en elektrisk «silent cello». Denne gjør det mulig for ham og øve «lydløst» når han er på reise og deltar på aktiviteter som er viktige for hans videre utvikling som musiker.

Henrik Nordtun Gjertsen

Henrik Nordtun Gjertsen er 18 år og går også på Vågen vgs og er en ung og svært talentfull fiolinist. Han har hatt flere dyktige fiolinlærere, og spilte i Barratt Dues barneorkester fra han var 10 år, og i juniorensemblet fra han var 12 år, og i 2013-2014 ble han en del av Barratt Dues talentsatsing «Unge Talenter». Han er målbevisst og vil satse på en karriere som fiolinist. Han har spilt i Sandnes symfoniorkester siden 2015, og i 2016 startet han på Norges Musikkhøyskoles talentutviklingsprogram «TUP», som er et undervisningstilbud for ungdom mellom 13 og 19 år, og som har et høyt nivå på sitt hovedinstrument.

Henrik har blant annet to andrepriser fra Ungdommens Musikkmesterskap (UMM), Stavanger i 2014 og i 2016.

Stipendet fra Sandnes kommune vil bli brukt til å dekke en god fiolinbue og mesterklasser.

Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen er 17 år – Sandnes IL - er blant landets mest lovende friidrettsutøvere som, sin unge alder til tross, allerede har oppnådd svært gode resultater både nasjonalt og internasjonalt. I 2016 tok han NM-sølv i terrengløp for seniorer og gull i lagkonkurransen. Samme året tok han EM-gull i terrengløp i U20 klassen. Stipendet fra Sandnes kommune vil bli brukt til å dekke kostnader relatert til treningsleirer som reise, opphold og undervisningsstøtte.

Joakim Kjemhus

Joakim Kjemhus 19 år – Sandnes Sykleklubb – har gode resultater fra både nasjonalt og internasjonalt i 2016, blant annet NM-gull jr. landevei og en UCI seier (øverste klassen for junior i verden) i tillegg til deltakelse i EM og VM for juniorer. Med dette viser Joakim Kjemhus at han er en av Norges største sykkeltalenter. Stipendet fra Sandnes Kommune vil bli brukt til å dekke reisekostnader i forbindelse med trening og konkurranse.

Publisert: 24.05.2017 11:03
Sist endret: 24.05.2017 11:03