Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Sandnes kommune samler inn og bruker informasjon om besøkende på www.sandnes.kommune.no.

Lov om behandling av personopplysninger
Personvernerklæringen følger bestemmelsene i Lov om behandling av personvernopplysninger (personopplysingsloven) av 14.04.2000 med tilhørende forskrift. http://lovdata.no/dokument/NL/lov/2000-04-14-31


Sikker linje
Alle opplysninger som overføres mellom din datamaskin, kommunens og databehandlers tjener(e) transporteres over en sikret linje (HTTPS/SSL). 


Informasjonskapsler (cookies)
 
Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, som for eksempel sandnes.kommune.no. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom din datamaskin og www.sandnes.kommune.no hver gang du ser på en nettside. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig og benyttes ikke for å identifisere deg som person.

Følgende informasjonskapsler brukes på sandnes.kommune.no:

  • ASP.NET_SessionId” Denne informasjonskapselen brukes for at publiseringsløsningen (EpiServer) skal fungere. Informasjonskapselen fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren.
  • __utmz ser hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Vi bruker Google Analytics både internt på våre sider, men også i bannere og bilder. Derfor kan du av og til se to informasjonskapsler som heter __utmz.
  • __utma holder styr på hvor mange ganger du har vært inne på våre sider, slik at vi kan se hvor mange brukere vi har som er inne for første gang og hvor mange som kommer innom våre sider oftere.
  • __utmb og __utmc holder styr på hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes når du forlater våre sider.

 

Hvordan du kan unngå informasjonskapsler (cookies)
Hvis du ønsker at informasjonskapsler skal avvises, kan du endre innstillingene i nettleseren din slik at du enten blokkerer informasjonskapsler fra å bli lastet ned automatisk, eller at du får et valg om å laste ned hver enkelt informasjonskapsel. Informasjonskapsler som har blitt lastet ned tidligere kan også slettes av fra nettleseren.

På nettvett.no finner du informasjon om:

 

Skjemaer
Sandnes kommune benytter elektronisk skjemaløsning fra en ekstern leverandør. Ingen informasjon blir lagret hos leverandøren, den slettes umiddelbart etter oversending til Sandnes kommune. Alle opplysninger overføres kryptert med samme sikkerhet som nettbankløsninger.

Formålet med behandlingen er å utføre saksbehandling i henhold til gjeldende tjenestebeskrivelse. Sandnes kommune ber kun om, og behandler, informasjon som er nødvendig for sikker identifisering og riktig saksbehandling.

Dersom du ønsker å benytte denne elektroniske tjenesten må du samtykke ved å velge: «Jeg aksepterer» på førstesiden av skjemaet. Du bekrefter samtidig at du er over 18 år.

 

Nyhetsbrev - «Abonner på eposttjenesten»
Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar epost fra oss når vi publiserer ny informasjon på sandnes.kommune.no. Du må selv opprette abonnementet på nettsiden «Abonner på eposttjenesten» (link). Når du har registrert din epostadresse, valgt hvor raskt du ønsker å motta nyhetsbrevet og til slutt klikket på abonnerknappen, vil du motta en epost hvor du så må klikke på en lenke for å bekrefte abonnementet ditt. Da først vil abonnementet starte. Epostadressen din lagres i en egen database, og dette deles ikke med andre. Du må selv stanse abonnementet på samme nettside som du opprettet abonnementet, og da vil epostadressen din bli slettet fra systemet.

 

Del/tips-tjenesten
Sandnes kommunes delingstjeneste kan brukes til å videresende tips eller dele artikler fra nettstedet. Opplysninger om deling, slik som epostadresse, logges ikke. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre reguleres av din avtale med nettsamfunnet.

Rett til innsyn
Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningsloven § 18, 1. ledd. I tillegg har du som er registrert rett til innsyn i dine egne opplysninger.

Sandnes kommune har en fellesoversikt over alle fagsystemer som forvalter personopplysninger, men ansvaret for de enkelte fagsystemene er delegert til de aktuelle enhetene (avdelingene). Hvis du ber om innsyn vedrørende dine personopplysninger, vil din henvendelse bli videreformidlet til ansvarlig enhet som kan gi deg informasjon om opplysningene det aktuelle systemet har om deg.

 

Kontaktinformasjon
Epost: postmottak@sandnes.kommune.no
Telefon: 51 33 50 00
Postadresse: Postboks 583, 4305 Sandnes


'

Del artikkelen