månedsnytt oktober

 

MÅNEDSNYTT FOR OKTOBER

PINNSVIN

 

Feiring av felleskap og mangfold

I oktober følger vi barnehagens lange tradisjon med Internasjonal måned. Visjonen er” Å feire en flerkulturell barnehage – å glede oss over felleskapet og mangfoldet”.  Vi er stolte over å være en flerkulturell barnehage hvor store deler av verden er representert gjennom språk, kultur og identiteter. I internasjonal måned vil vi legge hovedvekt på to verdier; toleranse (vennskap, forståelse og likeverd) og nysgjerrighet på det ukjente. Dette vil være utgangspunktet vi bruker til å utforske det mangfoldet som verden har å by på av smaker, lukter, musikk, dans, fortellinger og eventyr. Hver avdeling vil legge ut på flere reiser der de kommer hjem med nye opplevelser i bagasjen. Disse oppdagelsene vil bli dokumentert og presentert når vi inviterer foreldrene til internasjonal cafè mandag 24.10. Markeringen denne dagen vil starte på den enkelte avdeling.  Tidligere år har foreldre bidratt mat, det håper vi mange også vil dette året. (egen invitasjon kommer senere) 

Som en del av internasjonal måned feirer vi FN- dagen. Vi ønsker å vise solidaritet med barn som ikke har det like greit som de fleste av oss. Det markeres mandag 24.10 og blir i år kombinert med den internasjonale caféen.

Prisen dette året er kr 150 pr. familie for familier med et barn og kr 200 for familier med flere barn.  Det inkludere et kunstverk laget av ditt barn og besøk på cafeen. Pengene vil gå til UNICEF sitt arbeid i forbindelse Syria flyktningene.

Alle er hjertelig velkommen og vi gleder oss allerede

 

Vennlig hilsen
Anne May og Susanne

 

 

Hei alle sammen på Pinnsvin!

Nå er høsten kommet for fullt, når vi leker ute er det begynt å være litt kalt og det   faller masse blader ned fra trærne rundt oss. Vi har vært heldige og hatt fint høstvær, og vi har kost oss ute med sol og blå himmel!

Tusen takk for godt oppmøte på foreldremøtet – det var kjekt å se at så mange kunne komme!

 

SEPTEMBER:

I september måned har vi forberedt oss til Eventyrstien som var fredag den 30.sept. Vi fortalte eventyret om Geitekillingen som kunne telle til ti av Alf Prøysen for barna. Det har vært så gøy med dette eventyret, vi har telt til ti veldig mange ganger, sunget my om de dyrene som finnes i fortellingen, vi fikk laget en kjempestor båt ev pappmasje som alle har vært med å lage og male på. I tillegg har vi laget de forskjellige dyrene som står opp i båten. Alt dette ble så stilt ut i skogen så alle de andre avdelingene kunne få se hva vi hadde holdt på med i eventyrmåneden. Da vi gikk tur i skogen på Eventyrsti, fikk vi se blant annet forskjellige troll, Gullhår, Pepperkakegutten, Bukkene bruse, Eventyrlige grønnsaker, de tre bjørnene, og to hekser. Heksene spiste flaggermusa og edderkopper, og var kjempeskumle! Likevel våget noen av barna å smake på popkornet deres. Barna hadde en fin opplevelse i Amerikaskogen, og da vi kom tilbake til avdelingen spiste vi risgrøt.

 

 

OKTOBER:

Så står oktober måned for tur. Nå skal vi i gang med feiring av Internasjonal Måned, som før sagt en årlig tradisjon her i Varatun barnehage. Denne måneden jobber vi med ulike land og kulturer på avdelingene. Dette er i tillegg til det daglige arbeidet vi gjør med å fremheve land og kulturer i barnehagen. I denne perioden fokuserer vi på land som er representert i barnegruppa, foreldregruppa og personalgruppa.  Dette gleder vi oss til! Og dere foreldre må bare tipse oss hvis det er noen passende fortellinger eller musikk fra deres land vi kan bruke i denne perioden!

 

 

Bursdager:

Vi feirer Rafiah som blir 2 år 10. oktober. Hurra!

Vi feirer Arian som blir 2 år 23. oktober. Hurra!

 

 

 

INFORMASJON:

Hilsen oss på Pinnsvin: Aslaug, Helene, Katrine og Hege J