månedsnytt novenber

 

 

 

NOVEMBER 2016

BRUKERUNDERSØKELSEN

Da er brukerundersøkelsen åpnet for dere foreldre. Det får en mail med en link og passord slik at dere kan logge dere inn å svare på undersøkelsen. Vi sendt ut mer utfyllende informasjon fredag 28.10.

Den informasjonen og alt ang brukerundersøkelsen blir sendt til den mailen dere brukte når dere søkte om barnehageplass.  

Informasjon som sendes dere direkte fra oss i administrasjonen går til den mailen dere brukte når dere søkte.

Dere kan logge dere på i opptaksportalen og endre mailadresse.

 

Vi håper dere tar dere tid til å svare på brukerundersøkelsen.

 

                                                                                  Hilsen Administrasjonen

 

 

Kort resyme av oktober måned

En utrolig flott høstmåned med mye fint vær. Vi har kost oss mye ute i barnehagen og på tur. Barna er aktive i uteleken. De klatrer i trær og har mye fin rollelek. I sandkassen har det blitt gravd borger med tunneler og vollgrav rundt. De har lagt bilveier og fjell og gravd tunneler igjennom. Sykling er populært. De har lekt litt det å ta hverandre. Vi må følge med og se når det er en lek som ikke blir like hyggelig. Det er også sykkelfri dager på tirsdager og torsdag. Da har vi mer fokus på leker vi voksne drar i gang som Haien kommer, Alle mine kyllinger kom hjem, Bro, bro brille med mer. I det siste har også fotballspill tatt seg opp. Vi har flere barna som trener fotball på fritiden, gøy å se at de utvikler seg.

Takk for veldig bra oppmøte på Internasjonal kafe! Det kom inn 20.350 kr,- som går til Unicef sitt arbeid for syriske flyktninger. Det var mye spennende mat og barna var forventningsfulle i lang tid. De gledet seg til å synge for dere. Vi syntes de var kjempeflinke. Og vi ser at til neste år bør vi synge senere, slik at flere foreldre får anledning til å se barna deres opptre.

Vi er også opptatt av at de skal få være med å medvirke i hverdagen og påvirke innhold i samlinger. Et ønske de har er å få høre Pepperkake gutten eventyret. Vi har kommet i gang med dagens helt igjen. Det er veldig positivt. Barnet som skal være det gleder seg og deltar med iver, og de andre venter på «Når er det min tur?».

Turene våre er fine, det er noe både store og små liker. Nå kan vi slappe mer av. De holder fint i hendene og koser seg når vi når bestemmelsesstedet.

Førskolegruppa er populær. Barna gleder seg. Vi begynner å få flyt i gruppa og rutiner gjenkjennes.

De andre barna har fine opplegg og koser seg på avdelingen, ofte sammen med Mottak.

 

November måned:

Vi kommer til å ha fokus på hvordan vi skal være med hverandre. Vi har fokus på fagområdet språk ,tekst og kommunikasjon. Vi bruker bøker om Hamza og Nelly. Det tas opp mange gode tema og opplevelser. Fagområdene kunst, kultur og kreativitet knyttes også opp til det.

Vi har sett at veldig mange barn er opptatt av biler. Så nå samler vi på melkekartonger slik at vi kan lage biler av dem. Det er følge opp spor i trå med Reggio Emilie filosofien.

Vi kommer også så smått å starte med å lage julegaver, slik at tida fram til jul blir forhåpentligvis gode dager med tid til lek og læring.

 

Kort om personalet:

Vi er en fin gruppe som trives sammen og ikke minst med deres flotte barn. Det har dukket opp litt sykedom, men vi har vært heldig å få inn gode vikarer. Luzineia blir sammen med oss en del i november også, likeså Inger Marit. Barna er tillitsfulle og går til alle voksne.

 

 

 

 

 

Informasjon:

 

  • Foreldre samtale lapp henges opp. Da er det bare å skrive seg på og ta kontakt om tidspunkter ikke passer.

 

  • I dag , tirsdag 1. november. legges foreldreundersøkelsen ut på nettet. Vi håper flest mulig av dere tar dere tid til å svare på undersøkelsen. Dere har hele november måned å svare på den. Men av og til er det greit å gjøre det i begynnelsen, da går den ikke i glemmeboka.

 

  • Fredag 18. November er det planleggingsdag. Barnehagen er da stengt.

 

 

 

 

 

 

En flott november måned ønskes dere alleJ

Vi ønsker tilbakemeldinger fra dere om det er noe eller trenger dere å prate er det bare å gripe fatt i oss.

 

 

Vennlig hilsen Mahnaz, Siv, Kari Beate og Ranveig.