månedsnytt februar

 

Avdeling Kenguru

Februar

 

 

Januar

 

I januar fikk vi oppleve mye vær. Vindfull og vått til fint vintervær. Barna har kost seg veldig når snøen endelig kom. Rumpeakebrettene har blitt flittig brukt i den lille bakken bar Afrikabygget.

I januar har vi jobbet med temaet Kardemommeby fram mot karnevalet. Vi har hørt på lydbok og sett forestillingen på youtube. 3-4 åringene jobber med å lage kulisser på Dingo og førskolebarna jobber med selve forestillingen hver mandag og torsdag.

Vi har fått litt nye leker på avdelingen som barna har satt stor pris på. Vi jobber mye med å behandle leker/andres ting på en skikkelig måte. Barna må rydde etter seg etter endt aktivitet før de kan begynne på en ny. Dette har vist seg å gi mer ro på avdelingen siden det blir mindre rot og lekeområdene blir mer definert. Vi setter pris om også dere foreldre kan bidra til å rydde etter seg når dere henter barna på ettermiddagen.

På grunn av sykdom hos personalet er det en del turer som har blitt avlyst. Vi er opptatt av at sikkerheten skal være tilfredsstillende når vi går på tur og er nøye med å se på forholdene mellom barn/voksen.

Februar på Kenguru

I februar skal vi jobbe videre med Kardemommeby fram mot karnevalet den 5. februar. Da blir det framføring av forestillingen til hele Varatunhagen.  Forestillingen vil  foregå på Kenguru og begynner ca kl 1000.

Barna kan kle seg ut som en av karakterene fra Kardemommeby.

Etter karnevalet vil vi ha fokus på verdensrommet. Dette er et tema som kommer ofte fram hos barna. De er vitebegjærlige og ønsker å vite mer om dette temaet. I februar vil vi prate om jorda, månen, stjernene/sola. I den forbindelse vil vi ha ulike aktiviteter.

Månedens dikt

MÅNEMANNEN

Da mannen i månen
fra månen så ned.
Da sov alle kyrene på engen.
Og månemann sa:
Nå skal barna inn
til mamma og krype i sengen.

Månedens sang

Sola er god, Sola er toppen.

Sola er varm og den bruner på kroppen,

Sola som skinner hver morgen for meg,

Sola i hjertet er best synes jeg.

 

 

Vi har god erfaring med å dele gruppa i to tirsdager. Den ene gruppa går ut, mens den andre gruppa er inne. Etter lunsj bytter de. Gruppene vil  variere litt siden vi ser på de ulike behovene som barna har.

Praktisk informasjon

  • På grunn av sikkerheten er det viktig at dere gir beskjed til en av de ansatte på Kenguru når dere henter barna.
  • For at vi skal klare å organisere dagen på en god måte ber vi dere foreldre om å gi beskjed til avdelingen om barnet ikke kommer eller er forsinket så tidlig som mulig.
  • Porten skal alltid være lukket med kjettingen på.
  •  Tips til klær:parkdress, lue og fleecegenser. Vi har god erfaring med ulltøy.
  • Vi setter stor pris på at dere merker klærne til barna deres. Da er det lettere å holde oversikten i garderoben og større sjanse for at klærne kommer til retteJ
  • For barnas sikkerhet ber vi dere foreldre om ikke å parkere bilen bak Australiabygget. Bruk parkeringsplassen ved Varatun gård.

.

I uke 7 er det vinterferie. Gi beskjed til personalet om barnet skal avvikle noe ferie.

 

Bursdager på Kenguru

Vi minner om at dere foreldre ikke trenger å ta med kake/is i forbindelse med bursdager. Barnet blir feiret i barnehagen med krone og bursdagssamling.

Linus 6 år 10/2

Alise 6 år 11/2

Vi gratulerer!!!

HIlsen

Kristin, Ellen og Janette