månedsnytt januar

 

Månedsbrev for januar 2017.

 

Da er vi kommet et stykke inn i det nye året, og vi er tilbake i hverdagen. Vi håper dere alle har hatt en fin jul og nyttårshelg.  Det er kjekt å se gjengen samlet igjen. Å se gleden i ansiktene når de møtes, viser tydelig at de er glad for å se hverandre igjenJ 

Desember var en fin måned på Dingo. Forventning og spenning, nissestreker, julemusikk, gaver og pynt, pepperkaker og tente lys. Hjerter i vinduer og daglig nedtelling. Jo, det er noe eget med desember i barnehagen!

Turen til Lura kirke den 2.desember, ble en fin opplevelse. Musikken og stemningen i rommet gav en fin ramme rundt samlingen, og det å var flott å se og høre barna synge julesanger til orgelmusikken De gav alt, for å si det sånn….:) Fantastisk!

Juleverkstedet den 6. desember ble som forventet; en koselig og travel dag. De tre avdelingen på huset hadde gjort i stand aktiviteter, og så gikk vi i grupper fra post til post. Med iver og stor innsatsvilje gikk vi i gang, og produktene har uten tvil fått et personlig preg, akkurat som de skal.

Lucia er en dag førskolebarna ser fram til i lang tid. Det ble en stemningsfull morgen både for de som gikk i tog, og vi andre som fikk fint besøk på avdelingene. Kjekt at så mange av dere foreldre hadde anledning til å se Lucia-toget.

Nissefesten i år startet med samling ute rundt bålet. Været var ok, og stemningen på topp!  Alle små-nissene våre hadde en flott dag, til tross for at en del slet med etterdønninger av influensa / forkjølelse… Ingun på leopard ledet an, førskolegruppa sang julesanger, og Nisse Rød og Nisse Blå Kom innom. Høydepunktet var selvsagt da selveste Julenissen kom. Han kom utenfor gjerdet, og bar på en stor sekk med gaver til alle avdelingene. Kl 11 gikk vi inn og spiste grøt. Vi hadde dekket med langbord og pyntet fint, så det var skikkelig julestemning! Etter grøten åpnet vi pakken fra nissen, så da fikk alle en eske rosiner og en mandarin.

Innimellom alt dette har vi bakt pepperkaker, lussekatter, klippet, limt og laget julegaver. Alt i alt en innholdsrik, og trivelig desember måned.

 

Så litt om januar:

 

 

 

 

Vi begynner md månedens bursdagsbarn:

 

Arbi fyller 6 år 29.januar.

Jomana fyller 4 år 20.januar

Vi gratulerer!!!

 

Nå som vi er i gang med januar, er det «vinter» som står som tema på årshjulet vårt. Det er som kjent ikke så lett å planlegge utendørs vinterktiviteter, i forhold til om vi har snø, men vi er i alle fall klare. I tillegg skal jobbe mer med farger og fargeblanding.

 

 Dingo er en frisk gjeng, og vi lar oss ikke stoppe av noen minusgrader. Dere er generelt flinke til å ha gode klær på plassene, og så lenge utstyret er i orden, er det ikke noe problem å være ute. Det føles nok kaldere for oss voksne på vei fra bilen, uten stillongs, fleece, votter og dress… Om du ønsker, kan du sende med en kulde-krem så vi kan smøre i ansiktet. Så håper vi det kommer litt snø, sånn at  i kan få bruke akebrett og lage snømann også!

I begynnelsen av februar er det karneval. Det kommer mer info om dette, men vi kan alt nå informere om at temaet dette året blir Karius og Baktus, for alle pengene! For de av dere som ikke kjennner til stykket, kan vi si at det er samme forfatter (Torbjørn Egner) som vi og har blitt kjent med gjennom både Hakkebakkeskogen og Kardemommeby. Utdrag ken og søkes opp på YouTube.

 Denne gangen blir vi kjent med Karius og Baktus, to små fyrer som bor, og lager hull i tennene til Jens. Det er noen sjarmerende små fyrer, men det er slett ikke så kjekt å ha dem der...  Vi skal lese, dramatisere, se film og arbeide oss gjennom historien, med både forming og lek. Det blir ok mye fokus på tannbørsten, og viktigheten av god tannhygiene, så jeg regner med tannpussen vil gå som en lek i denne periodenJ.

 

Vennlig hilsen

Oss på Dingo