månedsnytt februar

Månedsbrev for februar, 2017.

Først litt info fra ledelsen:

Tema for februar måned: Karneval med fokus på Karius og Baktus

Vår erfaring med felles tema er at det skaper samhold og felleskap både blant barn og voksne.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Karius og Baktus, disse to fyrene som bor i tennene til Jens.

Frem mot karneval vil alle avdelinger jobbe med fortellingen og sangene om Karius og Baktus. Avdelingene lager enkle kostymer som barna bruker på karnevalet 24.2.

På fellessamling denne dagen vil personalet dramatisere fra Karius og Baktus.

Til lunsj har vi boller og krem og feire fastelavn.

I tillegg til felles tema, vil barna få høre om hvorfor vi feirer fastelavn og karneval rundt om i verden.

Ellers håper vi på snø så vi kan arrangere Varatun mesterskap(VM) i snø aktiviteter.

Lørdag 18.feb vil det være lørdagscafe i barnehagen. Fra kl.13 til 15 vil det selges grøt og kake på fellesrommet i Postveien. Håper at dette er en dag som passer for mange. Det kommer mer informasjon på garderobedørene når det nærmer seg.

Mvh ledelsen

Det er mandag formiddag og jeg sitter på kontoret og skal skrive noen ord om livet på Dingo. Utenfor ser jeg 8 glade barn som leker og koser seg sammen. De beveger seg rundt på plassen, kommuniserer både med ord og kroppsspråk, samarbeider, krangler litt, og fortsetter den fine leken. Lengre bort har 3 stk et vannprosjekt i grua(!), og noen farter sundt på sykkel. Det er vått, men de er godt kledd, og ser ut til å stor-kose seg. Det er en fin start på uka!

Som dere vet er det karneval i februar. Skrev visst i forrige brev at det er i begynnelsen av måneden, men riktig dato er fredag 24/2. Årets tema er som kjent Karius og Baktus, og både januar og februar går med til ulike forberedelser i den forbindelse. I lesestunder, lek og formingsaktiviteter har vi dette som tema. Vi snakker mye om tannhygiene, og barna er veldig opptatt av bildene på veggen, der ett viser noen som ikke har pusset tennene sine så nøye…  Sånn kan det gå :/  . Vi har også sett filmen, så kommer til å se den igjen flere ganger. Barna kan sangene, og fryder seg med Karius og Baktus når de er glad, og blir ganske sørgmodige når børsten tar dem, og de tilslutt seiler på en flåte på det åpne havet..

Vi snakker masse om at det ikke er akkurat sånn det er når man får hull i tennene på ordentlig. For ingen kan jo ha en dør og en veranda på tanna si!  Det går ikke an, det er vi skjønt enige om alle sammen!

I år, som vi har gjort de siste årene, lager vi kostymer i barnehagen. Dere trenger ikke kjøpe kostymer, men dersom noen har en utslitt jeans eller ei skjorte vi kan klippe i, er vi takknemlige for det. Vi lager enkle kostymer og parykker, og det går an å tenke vidt i forhold til karakterer. Her kan vi være både Karius, Baktus , tannlege, tannlegesekretær, mor, far, eller en tannbørste for den saks skyld…. Dette blir gøyJ!

På selve karnevals-dagen blir det først fellessamling, der i år de voksne skal bidra med skuespill. Etterpå blir det fest med musikk, dans, pinyata og boller med krem.

Førskolegruppa jobber bredere med temaet «tenner», mens 3og 4åringene også har tema om farger og fargeblanding i denne perioden. Vi eksperimentere med primærfarger, har laget store flotte vinterbilder, og vil og ta opp igjen arbeider med klipping og former, samtidig som vi har fokus på farger.

Noen tema går naturlig igjen i barnehagen; for eksempel årstidene. Som dere vet er vi opptatt av å snakke om dag, dato, måned, år og årstid. Nå er det jo pr definisjon vinter, men det er ikke så lett å få grep om hva som er vinter, sår det er 8 røde grader og regn…  Like fullt har vi det på årshjulet, og så får lære av både fakta og egen erfaring.

Den dagen det var antydning til hvitt på bakken, stod 3-4 barn i vinduet og frydet seg over all snøen. Da var de skjønt enige om at nå kom nok snart julenissen, for nå var snøen kommet…

I det siste har det vært noen votter på avveie. Minner om at dere må skrive på navn, da er sannsynligheten for at de dukker opp igjen, mye størreJ (Kan og være lurt å skrive på avdeling, da barna ofte legger fra seg votter ute, og de blir plukket inn i en annen garderobe.)

Minner om planleggingsdagen den 27/2. Da er barnehagen stengt.

Det er for øvrig den uka skolen har vinterferie, så om noen vet at de har tenkt å ta fri, er det fint om vi får et hint.

Turid blir vikar hos oss i 100 % en periode. Hun vil gå inn i alle vakter, og hun kan ta imot «hverdagslige» beskjeder på morgenen eller ettermiddagen. Er det noe spesielt, ringer dere avdelingen i løpet av dagen.

Vennlig hilsen  oss på Dingo.