månedsnytt november

 

MÅNEDSNYTT, ELEFANT

 

                        NOVEMBER

BRUKERUNDERSØKELSEN

Da er brukerundersøkelsen åpnet for dere foreldre. Det får en mail med en link og passord slik at dere kan logge dere inn å svare på undersøkelsen. Vi sendt ut mer utfyllende informasjon fredag 28.10.

Den informasjonen og alt ang brukerundersøkelsen blir sendt til den mailen dere brukte når dere søkte om barnehageplass. 

Informasjon som sendes dere direkte fra oss i administrasjonen går til den mailen dere brukte når dere søkte.

Dere kan logge dere på i opptaksportalen og endre mailadresse.

 

Vi håper dere tar dere tid til å svare på brukerundersøkelsen.

 

                                                                                  Hilsen Administrasjonen

 

 

Oktober –Vi har hatt en mild og tørr oktober. Støvler og regntøy har fått henge i fred…. Sola har vært varm – lua har vært litt av og på.

 

Vi har vært på reise til ulike verdensdeler.  Kråka «Borghild» har også fått reist litt. Som den kråka hun er, liker hun å samle på ulike ting. Hun har tatt med kakao i fra Afrika, bananer i fra Amerika, ris i fra Asia og sitrusfrukter i fra Sør- Amerika….. (smakte surt!!!). Borghild har flere ganger fått låne dukkesenga her på Elefant. Sliten etter lange strekk i lufta…. Barna har blitt interessert og glad i Borghild. De prater om henne og med henne, De tar henne med i leken. Hun blir nok værende på avdelingen en stund til.

 

 Vår internasjonale kafe den 24 november ble et kjekt møte i mellom barn, foreldre og personal. Vi startet med felles samling hvor vi sang og spilte – barna fikk vise litt av det som de kan av sanger og regler. Det gjør alltid inntrykk når dere foreldre er tilstede – men vi syntes at barna var gode til å dele musikken sin med dere. Det var også veldig bra at dere foreldre ble en del av samlingen vår

 

På kjøkkenet var det masse god mat å velge i. Dette er takket være dere foreldres raushet. Tusen takk for bidrag!!! Trivelig at dere tok dere tid til å dele et måltid mat i sammen.

 Hovedmålet med kafeen er jo å samle inn penger til en god sak. Dette året fikk Varatun barnehage samlet inn totalt kr 20350 som skal gå til UNICEF. Like viktig er møtet i mellom dere foreldre som dette arrangementet gir en mulighet for.Tusen takk for oppmøtet!!!

 

Torsdagsturene våre har det blitt to av denne måneden. Vi har startet med en passelig lang rundtur. Kjekk tursti langs en skog hvor vi møter fugler, hunder og folk. Det finnes fine ting å studere og å ta med seg tilbake til barnehagen. Kongler, røde bær og blader med og uten frost – lag. Kjekt å sanke, telle, ta på og smake. Noe blir tatt med tilbake og noe lar vi være igjen i skogen. Borghild har også dukket opp i skogen en gang. Vi tok henne med tilbake til barnehagen…..

 

Vi har samling hver dag kl10.45. Samlingen gir nå en god overgang i fra lek ute og avkledning -  til måltidet. Den fungerer som et slags «klister» i barnegruppa. Både sosialt og musikalsk. Det å få sette seg ned på en god stol, vente til alle er på plass og så starte med en kjent sang. Vi starter oftest med samme sang da dette gir forutsigbarhet og forteller om hva som skal skje. Finne et felles fokus og ha felles opplevelse Lytte, herme, gjenta og uttrykke – både med stemme og mimikk. Det er flere måter å være med å synge. Det å nynne, lytte, herme, synge siste ord i hver linje og til å kunne nesten hele sangen. Bevegelser fungerer som en forsterkning – en slags huskelapp på ordene. «Bjørnen sover», «Blinke lille stjerne lill» , «Bæ, bæ lille lam» og «Månen er så gul og rund» har vært pop denne måneden.

 

Fellesrommet er mer i bruk nå. Der er det rom for litt annen lek. Mer bevegelse, større bevegelser og annen rollelek. Store byggeklosser gir høye byggverk – veldig kjekt når det raser!!! Borg som en kan gjemme seg i – med et tårn som en kan klatre opp i….god utsikt!!! Matter som en kan rulle, stupe kråke og stå på hodet på. Store puter som er fine og gjemme seg under eller å hoppe i.   

 

 

 

 November – Denne måneden vil ha fokus på «KROPP, BEVEGELSE OG HELSE. Vi skal gå på tur i litt nytt terreng. Litt lenger og litt mer bakker og ulendt terreng. Vi vil lage hinderløype innendørs og utendørs. Det kan være utfordrende å følge en bestemt løype med bestemte aktiviteter. Ta i bruk ulike motoriske ferdigheter og kanskje få nye erfaringer kroppslig. Dette blir spennendes..

 

Sanger og regler for november er blant andre :

 

                                                      «Bjørnen sover» (veldig populær)

                                                       «Ro, ro, ro din båt»

                                                        «Dvergen i berget»

                                                         «Lille Elly elefant»

 

Om dere foreldre har sanger som dere bruker og er glad i hjemme, vil vi gjerne få dele. Kjente sanger gir en trygg tilknytning hos barnet – men de synes og det er veldig kjekt å få høre kjente sanger hjemmefra.

 

Det er planleggingsdag, fredag 18 november. Barnehagen er da stengt.

 

 

 

 

Hilsen Inesa, Ingunn og Anne Jorunn