månedsnytt februar

 

 

 

                    FEBRUAR 2017

 

 

 

                            « Bjørnen sover, bjørnen sover

                                         i sitt lune hi.

                                     Den er ikke farlig,

                                   bare man går varlig.

                              Bjørnen sover, bjørnen sover

                                         i sitt lune hi»

 

JANUAR –

Sangleken som handler om bjørnen som sover i sitt vinter - hi er veldig populær. Årsaken til det er flere, tror vi. Enkel tekst og melodi, felleskap og spenning – og til slutt et moment av overraskelse og høyt volum. Det å ligge tett i tett og «gjemme seg» på gulvet, lure litt på hverandre og å klare å vente med bjørnebrølet helt til sangen er ferdig sunget. Det blir finale med skrekkblandet fryd og latterkonsert!!!! Denne er en av de lekene som oftest blir valgt når barna får velge selv. Det forteller oss at det enkle er ofte det beste. I samling bruker vi stemme, mimikk, bevegelser, volum og blikk. Dette er det vi trenger for å skape spenning, stemning, felles fokus og behov for å uttrykke.

 

Kråkesangen, Gå i skogen, Himpel &Pimpel og Dvergen i berget er sanger/ regler som også har også blitt mye brukt denne måneden. Vi har også sunget en som heter «Berget ligger langt nord i skogen» Det er en sang med seks vers (!!!) Vi bruker bevegelser til å forsterke med. Det gjør at det går fint å huske alle versene. Denne skal vi ta med inn i neste måned.

 

På tur har vi brukt skogen som ligger like ved. Der har vi satt fotspor både i sørpe og nysnø. Vi har funnet et lite(bittelite) grantre, og vi har vært på trollejakt. Jakten etter troll er et resultat av å lytte til «Dovregubbens hall» av Grieg. Jakten på troll ble, for noen, flukten i fra troll. Det ble rett og slett FOR spennende!!!!

 

Skogen er et sted for oppdagelser, funn på bakken og variert terreng. Noen av barna synes det er utfordrende (til tider umulig!!!) å skulle bevege seg på ulendt underlag – andre synes det er spennende med utfordringene dette gir. Slik skal det være i en gruppe barn med stort aldersspenn.

 

Vi har også tatt turen til Rema 1000. Der ble det trillet handlekurv, plukket tomater og jaktet på blant annet avocado. Målet var å handle det vi trenger for å lage pizza. Det ble pizza. Det ble kokt, revet, blandet og hevet. Vi laget deig til pizzabunn, kokte tomat - saus, laget pesto, trillet kjøttboller og reiv ost. Det ble god mat av alt dette!!!

 

Fotbad er populært. Putte beina i litt for varmt vann i egen balje, sitte i sammen to eller tre, prate i sammen eller bare slappe av. Tørke beina godt – også i mellom tærne. Noen synes det kiler, andre kan kjenne litt vondt. Vi tilpasser «behandlingen» etter behov. Det blir massert og bøyd og tøyd, strukket i tær(telling er også kjekt).Massasje kan føre til fnising eller bare velvære……

 

Inesa har måttet vie sin arbeidstid på en annen avdeling for en periode. Ressurser må fordeles og krever litt «ommøblering» av personal. Vi har fått Marlena som vikar hos oss i mens.

 

Det foregår mye arbeid på kjøkkenet. Dette gjelder både i lekekjøkkenet vårt og på det  « vanlige » kjøkkenet. Skramlekonsert i gryteskap, sortering av steikebrett, være med å dekke tralle før mat, prøvesmake ved tilberedelse av maten eller bare være tilstede.  Lekekjøkkenet er også et travelt serveringsted. Det skylles, tappes og dekkes. Vær så god!!! Nå er maten eller kaffen klar!

Noen har lært seg å klatre .Klatre på stoler, åpne kjøkkenskuffer og bord. Andre har bestemt seg for å våge å løpe. Utfordrende å løpe samtidig som at en skal kontrollere om det kommer noen etterJ. Det å gjemme seg er også spennende. Kikke frem og vente på å bli funnet. Hoppe i fra sofa eller stol. Det må føles som et kick, og gi sommerfugler i magen i det sekundet det tar å nå gulvet...

De yngste viser mer igjen, er nysgjerrige på nye, egne ferdigheter – de eldste vil så gjerne ha dem med i sin lek. Det er litt arbeid å skulle kunne regulere egne behov og krefter i forhold til de yngste. Spennende!!!

 

Vi spiller musikk av og til. Nå har Mozart`s «Blinke lille stjerne lill» på piano skapt litt undring. En kjent melodi for barna -  men allikevel annerledes. «Baby elephantwalk» av Manchini har skapt en flokk av marsjerende barn her på Elefant. Dette stykket vekker lyst til å ta en felles spasertur. Følge etter hverandre, vaggende i felles puls og takt. Et nydelig syn!!!

 Danse i valsetakt hver for seg eller to og to (eller flere), sitte på armen til en voksen, snurre rundt og rundt.

 

Vi har fått en ny gutt på Elefant. Han heter Kenneth. Velkommen til oss, Kenneth !!!

 

FEBRUAR –

 Det blir karneval. Fredag 24 februar blir det fest med tema «Karius & Baktus». Vi skal lage kostymer i barnehagen. Vi skal bli kjent med disse to karakterene som har flyttet inn i tennene til en gutt som heter Jens.(Thorbjørn Egner).

 

Vi har to bursdagsbarn denne måneden. Tora Elisabet blir 3 år den 19 februar og Kim blir 3 år den 4 februar. Gratulere til dere begge to!!!!

 

Det er planleggingsdag mandag 27 februar. Barnehagen er da stengt.

 

Hilsen Anne Jorunn, Inesa og Ingunn